С 533 делегатски гласа Да, България избра да се присъедини

...
С 533 делегатски гласа Да, България избра да се присъедини
Коментари Харесай

Да, България избра ЕНП пред АЛДЕ


С 533 делегатски гласа " Да, България " избра да се причисли към европейското политическо семейство на Европейската национална партия. Решението бе взето преди минути на Третата национална конференция на партията в София. Въпреки безапелационното гласоподаване дебатите в залата са траяли два часа.

И сега Радан Кънев, който е единственият представляващ Демократична България евродепутат, е от групата на ЕНП. Това е политическото семейство и на ГЕРБ-СДС.

Другият обсъждан вид е било европейското политическо семейство на АЛДЕ, към което се е прицелила и " Продължаваме промяната ". Там членуват и Движение за права и свободи, освен това - Илхан Кючук е в управлението на европейските либерали.

Гласовете обаче " Да, България " да загърби обичайните си връзки с ЕНП и да отиде при либералите са били единствено 36.

Повече делегати даже са показали, че не желаят " Да, България " да се причислява към никое политическо семейство. По този метод са дали своят вот 45 делегати.

За избора на ЕНП прикани и водачът на " Да, България " Христо Иванов по време на встъпителното си изявление, а пред медиите депутатът Ивайло Мирчев разяснява, че мненията в партията клонят по-скоро към ЕНП.

Като претекстове за присъединението към ЕНП в резолюцията на " Да, България " са посочени неотменимите правила на персонална независимост и отбраната на човешките права, правдивост, открита посредством господство на правото, сигурност посредством демократични и мощни институции, честно служене на публичния интерес, основаване на богатство посредством предприемачески дух и свободна самодейност, обществена взаимност в здрави и просветени цивилен общности, плурализъм и независимост на обществения спор.

В резолюцията написа още, че " Да, България "  припознава тези европейски полезности, поредно отстоявани от дясно центристкото политическо семейство на Европейската национална партия, водещо началото си от Робер Шуман, Конрад Аденауер, Жан Моне и Алчиде де Гаспери, вдъхновители на концепцията за Обединена Европа и приема за основополагащи полезностите на Европейската национална партия за отбрана на човешкото достолепие, свободата и отговорността, равенството и справедливостта, солидарността и субсидиарността.

" Да, България "  се причислява към безапелационната позиция и водачество на Европейската национална партия за продължение даването на европейска военно-техническа помощ и филантропична поддръжка за Украйна. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР