С 52 гласа за“ от 55 гласували досегашният ректор на

...
С 52 гласа за“ от 55 гласували досегашният ректор на
Коментари Харесай

Проф. Ирена Петева е преизбрана за ректор на УниБИТ


С 52 гласа „ за “ от 55 дали своят вот досегашният ректор на Университета по библиотекознание и осведомителни технологии (УниБИТ) е определена за ректор на висшето учебно заведение. Тя ще е ректор за втори четиригодишен мандат, оповестяват от образователното заведение.

Доц. доктор Константин Казаков е новият ръководител на, който приема поста от проф.д.ик.н. Стоян Денчев – дълготраен ректор на университета.

Доц. Казаков се обърна към проф. Денчев, с цел да го предложения да остане в президиума на и това бе първата стъпка за използване на процедура на приемствеността в ръководството на УниБИТ като ефикасен инструмент за непоклатимост и триумф на висшето учебно заведение и реализиране на по-високи резултати, описват още от екипа на университета.

Проф. Денчев е и ръководител на Съвета на, в чийто състав влизат проф. Богдан Угърчински – предприемач, доктор Боян Ангелов – ръководител на Съюза на българските писатели, проф. Петър Стефанов – ръководител на Централния кооперативен съюз, акад. Кирил Боянов, господин Георги Йорданов – някогашен министър на културата, Негово Преосвещенство Тивериополски свещеник Тихон и Габриела Кръстанова - представител на Студентския съвет.

е избрало и нов състав на Академичния съвет. Съгласно Закона за висшето обучение и Правилника за активността, на първото си съвещание членовете му са дали гласа си в поддръжка на новите зам.-ректори: проф. доктор Тереза Тренчева – по научноизследователската и интернационалната активност, и проф. доктор Иванка Павлова – по научната активност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР