С 52 гласа за“ от 55 гласували досегашният ректор на

...
С 52 гласа за“ от 55 гласували досегашният ректор на
Коментари Харесай

Проф. дн Ирена Петева е новият стар ректор на УниБИТ

С 52 гласа „ за “ от 55 дали своят вот досегашният ректор на Университета по библиотекознание и осведомителни технологии (УниБИТ) проф. дн Ирена Петева беше определена за ректор на висшето учебно заведение за идващия мандат от 4 години.

Доц. доктор Константин Казаков (бивш ръководител на ДАНС) е новият ръководител на Общото заседание на УниБИТ, който приема поста от проф. д.ик.н. Стоян Денчев – дълготраен ректор на бутиковия университет и неотклонен подстрекател на университетския състав и студентите.

Благодаря Ви, продължаваме да работим по същия метод – с хъс и предпочитание, с цел да издигаме престижа на нашата Алма Матер, сподели в приветствието си към Общото заседание на Университета новоизбраният ректор проф. Петева.

Доц. Казаков се обърна към проф. Денчев, с цел да го предложения да остане в президиума на Общото заседание и това бе първата стъпка за използване на процедура на приемствеността в ръководството на УниБИТ като ефикасен инструмент за непоклатимост и триумф на висшето учебно заведение и реализиране на по-високи резултати.

УниБИТ прави оценка високо активността и заслугите на проф. Денчев за издигане престижа на този влиятелен университет и не инцидентно той към този момент зае високоотговорния пост - Председател на Съвета на настоятелите на висшето учебно заведение. В този съвет влизат видните общественици: проф. Богдан Угърчински – предприемач, доктор Боян Ангелов – ръководител на Съюза на българските писатели, проф. Петър Стефанов – ръководител на Централния кооперативен съюз, акад. Кирил Боянов, господин Георги Йорданов – държавник, някогашен министър на културата, Негово Преосвещенство Тивериопалски еписком Тихон, както и госпожица Габриела Кръстанова - представител на Студентския съвет.

Проф. дн Ирена Петева е родена в средновековната столица на България – Велико Търново. Завършва Държавния библиотекарски институт и Великотърновския университет „ Св. Св. Кирил и Методий “ със компетентност “Библиотекознание и книгопис ”. Професионалната й кариера стартира в Централна лаборатория по автоматизация и научно приборостроене към Българска академия на науките. Хабилитира се по компетентност „ Теория на научната информация ”. Тя е лекар на науките в региона на публичните връзки и осведомителните науки. Научните й търсения са в областта на електронното ръководство и електронния бизнес, достъпа до информация, библиотечния и просветителния мениджмънт. Ректор на УниБИТ е от 2019 год.

Днес Общото заседание на УниБИТ избра и нов състав на Академичния съвет. Съгласно Закона за висшето обучение и Правилника за активността на УниБИТ на първото си съвещание членовете му дадоха гласа си в поддръжка на новите зам.-ректори: проф. доктор Тереза Тренчева – по научноизследователската и интернационалната активност и проф. доктор Иванка Павлова – по научната активност.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР