С 52 гласа за, 29 - против и два -

...
С 52 гласа за, 29 - против и два -
Коментари Харесай

Канада легализира марихуаната

С 52 гласа " за ", 29 - " срещу " и два - " въздържали се " сенатът в Канада легализира марихуаната, оповестява Си Би Ес.

Медията отбелязва, че по този метод Канада стана първата страна от Г-7, която подхваща сходна стъпка. Очаква се сред 8 и 12 седмици законът да влезе в действие.

Премиерът Джъстин Трюдо приветства решението на сенаторите. Той уточни, че със стъпката се удря престъпния бизнес, който е печелил от търговията с марихуана.

Il est trop facile pour nos enfants d’obtenir de la marijuana et pour les criminels d’en tirer profit. Aujourd’hui, nous changeons cela. Notre plan visant à légaliser et à réglementer la marijuana vient d’être adopté par le Sénat. #PromesseTenue
— Justin Trudeau (@JustinTrudeau) June 20, 2018

Все отново в закона влязоха прецизни регулации, които имат за цел да попречат на мафията да влезе в легалния бизнес по развъждането на канабис. Правителството би трябвало да сътвори обществен указател и да не позволява офшорни капитали в развъждането на " тревата ". Освен това се поставят строги регулации пред рекламата на марихуаната.

Легализирането на марихуаната е предизборно заричане на Джъстин Трюдо от 2015 година Самият министър председател призна, че е пушил трева с другари " пет или шест пъти ", в това число и до момента в който е бил народен представител.

Канада легализира здравната марихуана преди близо две десетилетия. Цялостната възбрана за приложимост на канабис, която би трябвало да отпадне от 1 юли, е наложена през 1923 година

Според законодателството канадците на възраст над 18 година ( 19 година в някои региони) ще могат да купуват по 1 грам марихуана за 10 канадски $ от частни или държавни профилирани магазини.

Притежанието на марихуана за персонална приложимост е лимитирано до 30 грама.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР