С 518 гласа за, 59 против и 31 въздържал се

...
С 518 гласа за, 59 против и 31 въздържал се
Коментари Харесай

Европарламентът подкрепи акта за спешно производство на боеприпаси

С 518 гласа " за ", 59 " срещу " и 31 " въздържал се " Европейският парламент поддържа задействането на незабавна процедура по законодателното предложение за в поддръжка за произвеждане на муниции.

От българските представители в Европейския парламент се въздържаха Сергей Станишев, Елена Йончева и Петър Витанов от Прогресивния алианс на социалистите и демократите, а Атидже Алиева-Вели от " Обнови Европа " и Андрей Слабаков от Европейските консерватори и реформисти не са взели участие във вота.  Всички останали са дали своят вот " за ", в това число Иво Христов и Цветелина Пенкова от Българска социалистическа партия.

Целта на този акт е да усили доставката на боеприпаси и ракети за Украйна, а също да обезпечи 500 млн. евро, с които да се помогне на страните членки да попълнят складовете си и усилят продукцията на боеприпаси.

Парламентът ще назначи преговорен екип и ще гласоподава акта на идващото пленарно съвещание в края на месеца в Брюксел. След това евродепутатите ще стартират договаряния със Съвета на Европейски Съюз за реализиране на политическо съглашение, което пък ще гласоподават в края на юли.

По-късно в своя позиция, оповестена от Българска телеграфна агенция, Иво Христов разгласи, че не е подкрепил акта за произвеждане на муниции.

" Във връзка с появила се в медиите информация, че на пленарната сесия на Екологичен потенциал в Страсбург съм подкрепил бързата процедура по акта за доставка на муниции за Украйна, съм задължен да уточня, че става дума за техническа неточност при подаването и отразяването на вота ми, която настоях да бъде поправена. Не поддържам въпросната процедура ", споделя евродепутатът пред организацията.

Според БНР обаче, до този миг няма промяна на страницата на Европейския парламент, на която са оповестени резултатите от вота.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР