С 510 000 души се е стопило населението на Русия

...
С 510 000 души се е стопило населението на Русия
Коментари Харесай

Само за година: Населението на Русия се стопи с 510 хил. души

С 510 000 души се е стопило популацията на Русия единствено за една година. Неутешителната демографска наклонност бе оповестена в понеделник от националната статистическа организация. В някои райони индикаторите са фрапиращи.
В съветската република Татарстан, да вземем за пример, темпът на понижаване на популацията се е нараснал цели 72 пъти за упоменатия интервал. А в Санкт Петербург – 58 пъти. Като съществена причина за отрицателната демографска наклонност здравните управляващи сочат високата смъртност от ковид през последните 12 месеца.
Междувременно стана ясно, че към началото на есента популацията на Русия ще придобие така наречен групов имунитет против „ COVID-19 “, което би трябвало да постави завършек на епидемията в страната и огнищата към този момент да носят местен темперамент. Това сочат прогнозите на специалистите.
Освен това се чака в края на лятото да бъдат анулирани всички ограничаващи ограничения, въведени за неразпространение на COVID-19.
Най-вероятно Русия е съумяла да избегне третата вълна на ковид. Тук през последния месец не се следи растеж на заболеваемостта от „ Ковид-19 “, като прогнозите са оптимистични и се чака още в края на лятото да бъдат анулирани и последните ограничаващи ограничения. За денонощие в Русия новите случаи на COVID-19 към този момент не надвишават 10 000, което е най-ниският индикатор от октомври м.г. до момента.
В тази връзка столичните управляващи взеха решение преди дни да съкратят с 4500 броя на болничните кревати за лекуване на пациенти с COVID-19. Освен това бяха анулирани съвсем всички ограничавания, въведени по отношение на неразпространението на вируса. Отпадна условието към работодателите 30% от личния състав да работи от у дома.
Тази мярка към този момент става доброволна. Отвориха порти нощните заведения, питейните заведения, нощните заведения, заведенията за хранене, фитнес залите, кината и моловете. Московските здравни управляващи означават още една позитивна наклонност - за първи път от лятото на предходната година в локалните лечебни заведения са свободни 50% от леглата, предопределени за лекуване на пациенти с ковид.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР