С 51 гласа за“, 64 против“ и 30 въздържал се“

...
С 51 гласа за“, 64 против“ и 30 въздържал се“
Коментари Харесай

Депутатите отхвърлиха предложението за създаване на временна комисия за ковид мерките

С 51 гласа „ за “, 64 „ срещу “ и 30 „ въздържал се “ болшинството в Народното събрание отхвърли предлагането на „ Възраждане “ за основаване на анкетна комисия, която да откри всички обстоятелства и условия за въведените противоепидемични ограничения против ковид у нас.

От партията упорстваха краткотрайната комисия да се занимава с последствията върху психическото положение на жителите от въвеждане на ограниченията, със подписаните договорите за доставка на ваксини, инспекция на броя на приетите в болница пациенти и проверка на средствата, отпуснати по клиничните пътеки за лекуване на COVID-19.

Лидерът на партията Костадин Костадинов акцентира:

„ Кой ще носи отговорността за безусловно безсмислено изхарчените милиони левове. Прекалено доста са въпросите, а отговорите се броят на пръстите на едната ръка. Няма ясно, няма бистрота “.

Хасан Адемов от Движение за права и свободи не откри смъсъл от основаване на сходна комисия и съобщи:

„ По-важният въпрос е на какво ще направи тази комисия, по-важният въпрос е по какъв начин се ръководи рецесията въобще в България. Разбрахме, че е основан този пандемичен комитет, рецесията би трябвало да бъде ръководена не само и единствено от едно министерство. Той би трябвало да бъде управляван най-малко от вицепремиер! Дали рецесията ни ръководи сега, или ние интензивно управляваме рецесията – това е най-важното нещо “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР