С 500 хил. лв. намалява издръжката на СОС, 1 млн.

...
С 500 хил. лв. намалява издръжката на СОС, 1 млн.
Коментари Харесай

Предложения на Патриотите бяха приети в бюджета на София

С 500 хиляди лева понижава издръжката на СОС, 1 млн. лева повече се отпускат за видеонаблюдение и сигурност и парите за зимно разчистване ще се употребяват за миене на тротоари за поддържане на хигиена по време на пандемията. Това оповестиха от пресцентъра на Вътрешна македонска революционна организация.

Групата на Патриотите в Столичния общински съвет внесе в понеделник оферти за актуализиране на бюджета на Столична община. Според тях предвид на регистрирания и предстоящ спад на приходите на общината би трябвало да има понижение на разноските. Те акцентират, че направените досега предвиждания от кмета на Столична община и заместник-кмета по финансите са верни и навременни. Според групата „ Патриоти за София “ обаче има опция за още оптимизация, както в приходната, по този начин и в разходната част.

СОС утвърди актуализация в бюджета на София

Председателят на групата Карлос Контрера е безапелационен, че прелюдия от „ Московска “ 33 принцип да не се понижават разноските за огромните инфраструктурни обекти и за плановете с европейско финансиране е верен и се поддържа от общинските съветници от „ Патриоти за София “.

Съвсем резонно никой бранш – било спорт, било озеленяване, не желае понижаване на разноските, само че всички би трябвало да си дават сметка, че сме в изключително състояние и приходите на Столична община занапред още ще понижават. Според Контрера би трябвало да има ясна диференциация на целите и там, където не е необходимо, може да се изчака.

В момента не ми се вижда доста удачно да ремонтираме детска и спортна площадка в парк „ Дружба “, просто тъй като има сфери, които се нуждаят от много повече средства, с цел да оказват помощ на хората, споделя Контрера и дава образец със „ Социален патронаж “ и „ Аварийна помощ и предварителна защита “, които са на първа линия.

Патриотите оферират приходната част да бъде понижена с 8,5 млн. лева, защото чакат спад на приходите от лихви за налози, мита и осигурителни вноски, от наеми на земя и дивиденти от комерсиалните сдружения.

По отношение на разноските Карлос Контрера показва, че упорстват да се понижи бюджета на СОС с 500 000 лева, да се понижи издръжката на „ Озеленяване “ с 500 000 лева, издръжката на „ Управление на отпадъците “ с 1,5 млн. лева Също по този начин се предлага 1 млн. лева от зимното разчистване да бъдат ориентирани към миене на улици и тротоари.

Фандъкова: Само за първите месеци приходите към Общината са намалели с 90 млн. лева

Според групата на Патриотите стратегия „ Зелена София “ би трябвало да бъде спряна тази година, което ще разреши спестяването на 550 000 лева, защото огромна част от дейностите допускат събиране на хора, а това не се предлага. Със същия мотив се предлага и разноските за „ София – европейска столица на спорта “ да се понижат с 600 000 лева, защото всеобщите събития са неразрешени.

В капиталовата част Карлос Контрера показва, че са предложили да бъдат орязани разноските за велоалеи – с 4 млн. лева и да се понижат с 300 000 лева разноските за почистване, изместване и реорганизация на ел. и тел. кабели, улично осветяване, създаване на отводняване на улици - ВиК трасето по ул. „ Справедливост “ и ул. „ 367 “, регион „ Връбница “.

Като част от преструктурирането на общинския бюджет „ Патриоти за София “ оферират увеличението на бюджета за слагане на улични камери – за втори градски кръг и дребните обитаеми места. Предвидената сума е 1 млн. лева Борислав Иванов, заместник-председател на СОС от групата „ Патриоти за София “, показва, че в обстановка на изключително състояние, тогава когато Министерство на вътрешните работи е ангажирано с ограниченията за карантината, има заплаха за публичния ред и дава образци със зачестилите нарушавания по Закона за придвижване по пътищата. Карлос Контрера добавя, че поради изключителното състояние е понижен броят патрули на полицията, които наблюдават за публичния ред по улиците. Според него видеонаблюдението ще бъде потребно и след рухване на изключителното състояние за защита на огромни територии от градските пространства.

На днешното съвещание на Столичния общински съвет част от предложенията на „ Патриоти за София “ бяха признати:

- Намаление с 500 000 лева на издръжката на Столичен общински съвет;

- Намаление със 150 000 лева на разноските за „ София – европейска столица на спорта “;

- Намаление с 200 000 лева на приходите от наеми на земя;

- Намаление с 550 000 лева на стратегия „ Зелена София “.

СОС одобри предлагането на Патриотите да се обезпечат 1 000 000 лева за разширение на видеонаблюдението.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР