С 50 стотинки поскъпва от днес градският транспорт в Перник.

...
С 50 стотинки поскъпва от днес градският транспорт в Перник.
Коментари Харесай

"Промяната" се усеща от перничани - поскъпва драстично градският транспорт

С 50 стотинки нараства от през днешния ден градският превоз в Перник. Увеличение има и в междуселищния превоз, скача цената на билетите и по линията Перник- София.

В Перник нарастването е първото от пет години насам. За градските линии билетът ще коства 1.50 лева при досегашна цена от 1 лева Средно с 30 % скачат билетите в междуселищния превоз, като нарастването е друго за обособените линии.

Билетът до София става 3.60 лева Досега перничани се возеха до столицата против 3.00 лева Председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова уточни като причина за повишаването високата цена на горивата и понижения пътникопоток поради пандемията.

" Народното събрание отхвърли да поддържа нашето предложение в държавния бюджет да бъдат планувани средства за субсидиране на междуселищните линии и да бъде повишен размерът на тези за градските линии и високопланинските. Тези средства, които в този момент са планувани, са на база плановете за 2021 година, само че на фона на събитията тази година и на цените на горивата няма да могат да покрият насъбраните от превозвачите тези загуби ", споделя тя за БНР.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР