С 50% по-висока сметка за ток за месец декември спрямо

...
С 50% по-висока сметка за ток за месец декември спрямо
Коментари Харесай

Един от най-елитните столични квартали е пред режим на уличното осветление

С 50% по-висока сметка за ток за месец декември по отношение на същия интервал на предходната година. Тази равносметка вършат в общината на регион " Изгрев ", считан за един от елитните столични квартали. Тъй като цената става непостижима за локалната администрация, оттова обмислят поетапно прекъсване на уличното осветяване.

" Ситуацията стартира да става много притеснителна. Увеличението за небитови консуматори с над 50% ще затрудни районните и общински администрации като цяло ", съобщи доктор Делян Георгиев, кмет на регион " Изгрев " за Нова телевизия. Той счита, че Столичната община би трябвало да стартира да взима ограничения.

" София е град с над 2 милиарда бюджет. Недопустимо е жителите да останат на мрачно в един миг. В регион изгрев плащаме едни от най-високите налози в цяла София. Не мога да приема, че жителите на " Изток ", " Изгрев " и " Дианабад " ще останат в един миг с тъмни подлези ", разяснява Георгиев.

Той чака всеки миг писма-инструкции от Столична община да стартира ограничението на разноските за топлоенергия, електрическа енергия и вода.

" След подлезите ще би трябвало да се ограничи потреблението на топло и електрическа енергия във всички общински здания, включително и в учебните заведения и детските градини ", съобщи Георгиев.

По думите му в случай че през предходната година единствено за подлезите е плащано към 60 000 лв., то в този момент сметката е двойна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР