С 50% по-скъп ще е природният газ, ако плащаме на

...
С 50% по-скъп ще е природният газ, ако плащаме на
Коментари Харесай

50% по-скъп газ, ако плащаме на Русия в рубли

С 50% по-скъп ще е природният газ, в случай че плащаме на Русия в рубли. Това счита икономистът Евгений Кънев. По думите му в Европа само български политици са изразили мнение, че могат да заплащат в рубли.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3411
В предаването „ Твоят ден ” той изясни, че Русия сега още се пробва да промени договорите с анекс, който да урежда метода на заплащане за в бъдеще.

„ В момента си има доставки. До края на месеца Путин чака от неговите съветници да кажат по какъв начин да стане това. Април месец най-рано ще се направи оферта към другата страна да бъде изменен договорът с анекс ”, изясни Кънев.

Той добави, че към сегашния миг има изрично „ не ” за това от Италия и Германия – най-големите потребители на съветски газ в Европа. Има такива поръчки от други огромни вносители.

„ На процедура единствените в Европа, които споделиха, че могат да заплащат в рубли, това са българите. Вицепремиерът Нинова го съобщи в предаване по малкия екран. Енергийният министър през вчерашния ден сподели, че се изчаква позицията на Европа като цяло, само че добави, че в случай че се наложи има такава опция. Не знам за какво би трябвало да се демонстрира еластичност към страна, която трансформира едностранно договорите ”, разяснява Кънев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР