С 5%, но не повече от 500 лв., могат да

...
С 5%, но не повече от 500 лв., могат да
Коментари Харесай

5% отстъпка, ако декларираме и внесем данъците върху доходите си до 31 март

С 5%, само че не повече от 500 лева, могат да понижат дължимите налози върху приходите си лицата, които ги заявяват пред Национална агенция за приходите до края на 31 март, припомнят от офиса на приходната организация в Хасково.

Отстъпката се начислява единствено върху сумата за довнасяне и може да се употребява, когато са изпълнени следните няколко условия, обръщат внимание от Агенцията:

– Годишната данъчна декларация по член 50 от Закона за налозите върху приходите на физически лица да е подадена по електронен път до 31 март;

– Дължимият налог да е заплатен също до 31 март;

– Към датата на подаване на декларацията, лицето да няма подлежащи на наложително осъществяване отговорности към страната.

От Национална агенция за приходите в Хасково припомнят, че най-лесно и бързо данъчните заявления се подават онлайн с личен идентификационен код (ПИК) или електронен автограф. ПИК се издава за броени минути в който и да е офис на Национална агенция за приходите, без значение непрекъснатия адрес на лицата. С него клиентите на приходната администрация могат освен да подават по интернет в комфортно за тях време данъчни и осигурителни заявления, само че и да наблюдават отговорностите си.

53 заявления са подадени на място в офиса в Хасково единствено в първите 2 дни от старта на акцията по обявление на приходите от миналата година. Болшинството от тях са за възобновяване на суми поради разнообразни данъчни облекчения.

Подробна информация за подаването на данъчни заявления и заплащането на дължими налози е оповестена в уеб страницата на приходната организация, а телефонна консултация може да се направи с Информационния център на Национална агенция за приходите на телефон 0700 18 700 и по имейл на е-адрес.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР