С 5 места надолу е паднала България в традиционното изследване

...
С 5 места надолу е паднала България в традиционното изследване
Коментари Харесай

България е паднала с 5 места надолу в Индекса на корупцията

С 5 места надолу е паднала България в обичайното проучване на интернационалната организация „ Трансперънси Интернешънъл " (Transparency International) за равнището на усещане на корупцията през миналата година.

Ако през 2019 година страната ни е била на 74-о място, то през 2020 година към този момент сме на 69-о.

Заедно с Унгария и Румъния България с 44 точки в показателя е на дъното на европейската част от класацията по чувство за корупция.

Според Калин Славов, изпълнителен шеф на „ Прозрачност без граници ", диагнозата, която слага проучването, е „ хронично продължаващо заболяване ":

„ В последните години се движим в един доста стеснен кулоар сред 41 и 44 точки, които демонстрират систематичен проблем за битка с корупцията. Не можем да се откъснем от тази съвсем права или да се опитваме да пречупим наклонността. Големият пробив, който се очакваше в миналия интервал с консолидацията на антикорупционните институции, не се случи и за жалост някои проучвания към този момент приказват и за властнически нюанс в метода на ръководство на страна, който ни държи на такива ниски равнища за справяне с корупцията ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР