С 5 до 7 лева ще поскъпне издръжката на живота

...
С 5 до 7 лева ще поскъпне издръжката на живота
Коментари Харесай

Издръжката на човек поскъпва с до 7 лева след увеличаване на разходите за комунални услуги

С 5 до 7 лв. ще нарастне издръжката на живота на човек от четиричленно домакинство поради новите цени на тока, парното и газа от 1 юли, демонстрират сметките на Института за обществени и синдикални проучвания към КНСБ.

След като през юни издръжката на човек е 590 лв., упованията на специалистите са до края на годината да доближи до 595 - 597 лв.. Това не е дефинитивно, защото от 1 октомври се чакат нови цени на газа и парното.

Според сметките на синдикалистите най-силно наранени ще бъдат живеещите в столицата, където над 60 на 100 от жилищата са с централно парно отопление. При междинна сметка от 150 лв. за парно през идващите зимни месеци столичани ще заплащат с към 11 лв. повече, което значи, че общо за отоплителния сезон спомагателният разход ще бъде 60 лв.. Очакванията на КНСБ са да се усили по този начин наречената " енергийна беднотия ".

Около 1,2 милиона пенсионери са с пенсия под линията на бедността от 321 лв., а 75 на 100 от семействата са с общ приход на едно лице под нужните средства за прехрана на живот от 590 лв. на месец.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР