С 5 дни закъснение стигнаха 180-те пакетчета с играчки за

...
С 5 дни закъснение стигнаха 180-те пакетчета с играчки за
Коментари Харесай

Децата от Босилеград получиха подаръците си от Столична община

С 5 дни забавяне стигнаха 180-те пакетчета с играчки за децата от Босилеград, изпратени преди седмица от Столична община, заяви шефът на Културно-информационния център на българите от Западните околности Иван Николов, преде БНР.

В подаръците има брошура, играчка, боички, сладкиши на обща стойност към 400 лева, а импровизирано се твърди, че цената им е 280 лв.. Заради митническите условия и нормативи наложително е трябвало да бъде наета спедиторска компания, която откакто получи позволение, със личен превоз да премине по маршрут през друга митница и да заобиколи с повече от 200 км. - през Калотина, с цел да стигне в Босилеград. Това се случва след заплащане на нужните митнически такси, товарителници и куп други особено избрани формалности. Така подаръците са оскъпени 20-кратно, написа в специфична обява по случая проф. Лозан Митев, ръководител на гражданския комитет "Западни околности ".

"Да не приказваме за моралното оскърбление и за логическото безсмислие, което трябваше да се взема решение от министър-председателите на двете страни ", прибавя той.

Децата на Босилеград към този момент получават подаръците си, само че поединично - в Културно-информационния център, откакто на вятъра чакаха пакетите си на тържеството преди Коледа, възмущава се и шефът на центъра Иван Николов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР