С 497 гласа за и 1 въздържал се Румен Христов

...
С 497 гласа за и 1 въздържал се Румен Христов
Коментари Харесай

Преизбраха Румен Христов за лидер на СДС

С 497 гласа " за " и 1 " въздържал се " Румен Христов беше избран отново за ръководител на Съюз на демократичните сили, заяви Българска национална телевизия.

На 25-тата национална конференция на Съюз на демократичните сили беше показана и политическа декларация. В нея се показва, че " Съюз на демократичните сили като най-старата дясна, демократична и антикомунистическа партия в България, взела участие най-активно в реализирането на прехода от тоталитаризъм към народна власт, от планова към пазарна стопанска система, от изолацията на „ Желязната завеса “ към независимост и участие в НАТО и Европейски Съюз, осъжда войната против Украйна, провокирана от имперските упоритости на Кремълската върхушка, олицетворени от Путин ".

" Три десетилетия след края на „ Студената война “ и събарянето на Берлинската стена, сме изправени пред невиждано потъпкване на концепциите и правилата на свободния свят. Путин прави закононарушение против Украйна и нейния народ. Там живеят и стотици хиляди етнически българи, наши братя и сестри, които също са жертва на експанзията, дружно с целия украински народ! В 21-ви век още веднъж умират почтени хора поради нестихващи мегаломански апетити за власт и присвояване на непознати територии. Това е война освен против Украйна, а хвърлена ръкавица в лицето на мира, като върховен блян на цялото човечество ", написа още в декларацията.

С нея Съюз на демократичните сили приканва " цялата демократична общност в България да се обединим и да забравим дребните си, на фона на войната, неразбирателства, с цел да дадем мощен отпор на всевъзможни хибридни опити за оправдаване на нападението над Украйна! Активирането на спящите кафези на „ петата колона “ у нас е в разгара си. Агресивните опити да се оправдае нападението над Украйна спекулират с обичайно положителните усеща на българите към съветския народ. Но знак за тъждество сред народа на Русия и кремълския сатрап Путин не може да има. На никаква цена не трябва да се позволява разколебаване в принадлежността на България към свободния европейски свят и неговите полезности. Всеки подобен целеустремен опит би трябвало да се третира като национално изменничество! Нека не бъдем слабото звено на НАТО и Европейски Съюз, а да подкрепим твърдо, като страна-членка на двете организации, всички наказания, наложени на Путин и неговите васални олигарси! Да подкрепим и тези руснаци, които не желаят война, само че страдат и понасят следствията и глобите! ".

Съюз на демократичните сили упорства българското държавно управление неотложно да обезпечи наличието на нужните многонационални сили на НАТО, които да подсигуряват в допълнение сигурността на България и стабилността на Югоизточния фланг.

" Да форсира процедурите и дейностите за оказване на филантропична помощ на бежанците от Украйна, с цел да получат нужната поддръжка и сигурност при нас. Народни представители от ГЕРБ-СДС към този момент внесоха два законопроекта, които ще допринесат за решение на проблемите: За изменение и допълнение на закона за убежището и бежанците и за доброволчеството. След влизането на България в НАТО и Европейски Съюз, политическото място на Съюз на демократичните сили и задачата на Съюз на демократичните сили е да заеме консервативното дясно политическо пространство и да даде отпор на левите и демократични процеси в България. Националната идеология на Съюз на демократичните сили за Република България е дясно консервативно ръководство, което да реализира декларираната на 24-та теоретична конференция нова идея на партията - европейски жители с европейски приходи. На локално равнище, при самостоятелността за решение на моделите за осъществяване на локални избори, би трябвало действително да се регистрира и реализацията на националните политически цели на формата ЕНП, за националното дясно да бъде укрепено и посредством сполучливо показване на локалните избори. Във вътрешнополитически проект Съюз на демократичните сили продължава да отстоява концепциите си, с които получи доверие и стана парламентарно показана партия на трите избора през миналата година: Не на рецидивите от комунистическото минало, като политически похвати, и лицата, които ги въплъщават! Не на опитите за слагане под подозрение на геополитическата ориентировка на страната! Съюз на демократичните сили декларира изрично, че мястото на модерна България е единствено и само в фамилията на цивилизованите, демократични народи и страни. Не на прибързаното приемане на Република Северна Македония в Европейски Съюз за сметка на българския народен интерес и паметта на нашите предшественици, дали живота си за обединяване на Отечеството! Не на Истанбулската спогодба и гей-браковете! За европейско бъдеще и европейски приходи и пенсии! За по-ниски налози и по-висок стопански напредък! За по-силна страна в публичния бранш, и по-малка интервенция на страната в частния бранш! За устойчиво ръководство ", написа в декларацията.

Според нея държавното управление на „ Промяната “ не води България към стопански разцвет и отбрана на националните ползи.

" Свидетели сме на галопираща инфлация, невиждано повишаване на електрическата енергия, горивата, храните и услугите. Този развой стартира преди войната в Украйна и ръководещите не могат да се оправдават с нея. Правителството дължи на обществото информация с какви ресурси от горива, съществени хранителни артикули и лекарства разполагаме и в случай че те са незадоволителни, какви ограничения ще се подхващат за застраховане на най-необходимите артикули за българските жители в изискванията на непредвидима рецесия. Опасяваме се, че извършените срещи и диалози от страна на премиера Петков с Република Северна Македония, не са удобни за българския народен интерес. Притеснени сме от връщането на практики от комунизма, заглушаването на инакомислието и на свободата на изложение. Стигна се даже до арест на малолетни поради митинг против войната в Украйна. Наблюдаваме с терзание разнопосочните политически сигнали и некоординираните управнически дейности на Четворната коалиция. Зад тях прозират дълбоки вътрешни несъгласия и безпринципни сделки. В актуалната геополитическа и икономическа обстановка това покачва извънредно доста рисковете пред България ", споделят от партията.

И насочат апел за " взаимоотношение към всички политически сили в България – дано да сложим националния интерес пред партийния! Времето е мъчно и изисква държавническа мъдрост, а не домогване до политически дивиденти. Войната би трябвало да ни отрезви и сплоти, а не да ни разделя по оста За Европа и За Путин! Такова разделяне в една демократична страна е немислимо. Евроатлантическата ни принадлежност е нашата отбрана и сигурност. Мястото на България е в свободния свят ".
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР