С 497 гласа За и 1 въздържал се Румен Христов

...
С 497 гласа За и 1 въздържал се Румен Христов
Коментари Харесай

СДС: Три десетилетия след края на "Студената война" и събарянето на Берлинската стена, сме изправени пред безпрецедентно потъпкване на идеите и принципите на свободния свят

С 497 гласа " За " и 1 " въздържал се " Румен Христов беше избран отново за ръководител на Съюз на демократичните сили. На 25-тата национална конференция на Съюз на демократичните сили беше показана и политическа декларация.

В нея се показва, че " Съюз на демократичните сили като най-старата дясна, демократична и антикомунистическа партия в България, взела участие най-активно в реализирането на прехода от тоталитаризъм към народна власт, от планова към пазарна стопанска система, от изолацията на " Желязната завеса " към независимост и участие в НАТО и Европейски Съюз, осъжда войната против Украйна, провокирана от имперските упоритости на Кремълската върхушка, олицетворени от Путин ".

" Три десетилетия след края на " Студената война " и събарянето на Берлинската стена, сме изправени пред невиждано потъпкване на концепциите и правилата на свободния свят. Путин прави закононарушение против Украйна и нейния народ. Там живеят и стотици хиляди етнически българи, наши братя и сестри, които също са жертва на експанзията, дружно с целия украински народ!

В 21-ви век още веднъж умират почтени хора поради нестихващи мегаломански апетити за власт и присвояване на непознати територии. Това е война освен против Украйна, а хвърлена ръкавица в лицето на мира, като върховен блян на цялото човечество ", написа още в декларацията.

С нея Съюз на демократичните сили приканва " цялата демократична общност в България да се обединим и да забравим дребните си, на фона на войната, неразбирателства, с цел да дадем мощен отпор на всевъзможни хибридни опити за оправдаване на нападението над Украйна.

От Съюз на демократичните сили упорстват българското държавно управление неотложно да обезпечи наличието на нужните многонационални сили на НАТО, които да подсигуряват в допълнение сигурността на България и стабилността на Югоизточния флан
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР