С 475 гласа „за“ (73% от гласувалите) Европейският парламент (ЕП)

...
С 475 гласа „за“ (73% от гласувалите) Европейският парламент (ЕП)
Коментари Харесай

ЕП отличи АМ „Тракия“ и метрото в София като образци за европейско финансиране

С 475 гласа „ за “ (73% от гласувалите) Европейският парламент (ЕП) уточни български европроекти като мостри за ръководство на европейски средства. Това се случи по време на пленарната сесия на Екологичен потенциал, а измежду плановете са Автомагистрала „ Тракия “, метрото в София и обновените прави от жп линията София-Пловдив.

Проектите са посочени в отчет, оценяващ европейските вложения в превоза с рекомендации за финансирането на бранша след 2020 година Автор и вносител е евродепутатът Андрей Новаков (ГЕРБ/ЕНП).

„ Когато Европа икономисва два часа път на своите жители, когато поради Европа имаме 500 жертви по-малко на пътя, когато Европа свързва фамилии, села и градове със своите европейски планове, тогава хората схващат какво е Съюзът за тях “, означи Новаков след вота.

Докладът приканва за повече безплатно финансиране в районите, в които качеството на инфраструктурата изисква това, както и където превозът замърсява повече или има огромен брой пътнотранспортни катастрофи. С утвърждението на отчета се слага акцент и върху обезлюдяващите се райони, за които положителната съгласуваност остава една от опциите за решение на казуса. След приемането в пленарна зала документът ще бъде изпратен до Европейската комисия, Европейския съвет, държавните управления, националните и районните органи на ръководство на страните членки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР