С 47 гласа за“ Столичният общински съвет прие декларация в

...
С 47 гласа за“ Столичният общински съвет прие декларация в
Коментари Харесай

София поиска Младежка зимна олимпиада

С 47 гласа „ за “ Столичният общински съвет одобри декларация в поддръжка на кандидатурата на София за хазаин Младежки зимни олимпийски игри през 2024 година.

Декларацията бе препоръчана от Карлос Контрера, който е от групата на „ Патриоти за София “ в локалния парламент, включваща Вътрешна македонска революционна организация и „ Атака “.

Единодушието в СОС пролича от обстоятелството, че даже Иван Велков от „ Зелените “ гласоподава „ за “. От десните се „ въздържаха “ Марта Георгиева, Трайчо Трайков и Николай Толчев от ДСБ, които на национално равнище са в коалиция с „ Да, България и „ Зелените “. С решението си да не дадат „ за “ те посочили, че де факто не поддържат семейството на младежката зимна олимпиада, бяха мненията след вота.

Другите двама въздържали се са от противоположния на ДСБ ляв политически набор – Борис Цветков от Българска социалистическа партия и Войслав Тодоров от Нормална страна, който е в групата на коалиция „ Сердика “.

Според вносителите на декларацията тази „ коалиция “ от петима души с разнообразни политически възгледи не е съумяла да стимулира решението си. Техните сътрудници в локалния парламент поддържаха позицията на СОС. Документът получи „ да “ от ГЕРБ, Патриоти за София, Политическа група 5, в която са „ Зелените “, „ Глас национален “ и „ Движение 21 “. Както и от общинарите от Съюз на демократичните сили (които в СОС са в коалиция с ДСБ под името Реформаторски блок-София) и Българска социалистическа партия.

В декларацията е записано, че СОС показва своята поддръжка за напъните на Министерството на младежта и спорта за модернизиране на спортните уреди на територията на Политическа партия „ Витоша “. Именно планината край града ще е главното място, където ще се организират надпреварите, в случай че кандидатурата бъде утвърдена.

Номинацията на София за Младежките зимни олимпийски игри 2024 се появи на дневен ред в средата на септември. Тогава в България на публично посещаване дойде Томас Бах, президент на Международния олимпийски комитет. По време на диалога си с министър-председатля Бойко Борисов Бах насърчи столицата да одобри състезателен конгрес от още по-голяма големина.

„ Това, което вършиме, е необикновено. В момента в България се организират три Световни шампионати в олимпийски спортове, което мисля, че е олимпийски връх. За една година в Германия организирахме 11 международни шампионата по олимпийски спортове, само че нямам спомен три от тях да са били едновременно. Това ми дава мотив да ви окуража да минете на последващо равнище и да кандидатствате за хазаин на Зимни олимпийски игри ”, съобщи тогава Томас Бах. Премиерът Борисов разяснява, че ще се усеща по-уверен в сполучливото ни домакинство, в случай че първо организираме Зимни юношески олимпийски игри и разпореди на министър Кралев да приготви кандидатурата на София за хазаин на игрите през 2024 година, дружно със Стефка Костадинова (президент на БОК) и специалисти от МОК.

СОС: Това е значимо спортно събитие

Това е цялостният текст на декларацията, призната от Столичния общински съвет:

Столичният общински съвет показва поддръжка за кандидатурата на София за хазаин на Младежките зимни олимпийски игри през 2024 година. Това значимо спортно събитие ще способства за развиването на града като европейска спортна столица и ще даде нови благоприятни условия на жителите и гостите за здравословни действия. Във връзка с тази кандидатура Столичният общински съвет показва поддръжка за напъните на Министерството на младежта и спорта за модернизиране на спортните уреди на територията на Политическа партия „ Витоша “, както и на спортните обекти в града и по този начин да се започва подготовката за Младежките зимни олимпийски игри „ София – 2024 “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР