С 45%, до 270 млн. EUR, са се увеличи чуждестранните

...
С 45%, до 270 млн. EUR, са се увеличи чуждестранните
Коментари Харесай

Повече инвеститори се насочиха към Гърция

С 45%, до 270 млн. EUR, са се усили задграничните вложения в бранша на недвижимите парцели за миналите 12 месеца. Причината, съгласно анализатори, е увеличеният туристически поток и известността на някои дестинации, като островите Санторини и Миконос. Друг фактор за стимулиране на задграничните вложения е забележителното обезценяване на парцелите (близо 50%) спрямо цените до рецесията.

Част от задграничните купувачи бързат да завършват покупката на парцел до края на 2017 година, опасявайки се, че процесът на поевтиняване може да спре и цените да тръгнат нагоре. Гръцкият пазар към този момент е бил очевидец на случай, когато мощният задграничен капиталов интерес е бил толкоз огромен, че е водел до повишаване на парцелите.

„ Интересът на чужденците тук в Миконос е ориентиран към огромни парцели със междинна разгъната застроена повърхност 400 кв.м. Те търсят къщи на влиятелни местоположения, ситуирани колкото се може по-близо до морето. Това са основно вложители от Египет, Ливан, Израел и Съединени американски щати. Напоследък интензивност демонстрират и кипърските клиенти”, разясняват локални анализатори.

Сред по-знаковите покупко-продажби са покупките на първокласни къщи, ситуирани на гръцки острови, от израелския бизнесмен Тед Саги и египетския предприемач Нагиб Савирис, купил на остров Миконос две вили на обща стойност 11 млн. EUR.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР