С 43 гласа "за" парламентът на Черна гора гласува тази

...
С 43 гласа "за" парламентът на Черна гора гласува тази
Коментари Харесай

Черногорското правителство падна след вот на недоверие

С 43 гласа "за " Народното събрание на Черна гора гласоподава довечера избор на съмнение на държавното управление на премиера Здравко Кривокапич.

Повод за институционалната рецесия в страната бе предлагането на вицепремиера Дритан Абазович за сформиране на кабинет на малцинството. Премиерът Кривокапич внесе в Народното събрание искане за премахване на своя заместител, само че предлагането въобще не бе гласувано.

Абазович и ръководената от него коалиция "Черно на бяло " внесоха предложение за избор на съмнение на държавното управление на Кривокапич. Вотът бе гласуван след дълги часове на изявления от парламентарно показаните партии.

Правителството на Кривокапич бе на власт единствено година и два месеца. То бе формирано след съглашение на многопартийна коалиция от политически сили с друга геополитическа ориентировка.

Въпреки че офанзивата пристигна от вътрешната страна, министър председателят Кривокапич съобщи, че тя е дело на президента Мило Джуканович и маските към този момент са паднали.

В сряда Джуканович сподели, че най-хубавото решение на рецесията сега е сформиране на държавно управление с едногодишен мандат и ясно написани задания, които да извърши. От средите на неговата партия се оповестиха за кабинет, който да причисли Черна гора към Европейския съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР