С 42 процента е намалял търговският поток през Суецкия канал

...
С 42 процента е намалял търговският поток през Суецкия канал
Коментари Харесай

С 42% е намалял търговският поток през Суецкия канал

С 42 % е намалял комерсиалният поток през Суецкия канал за два месеца. Това сочат данни на Организация на обединените нации.

Причина за този спад са офанзивите на йеменските хути в Червено море. Броят на транзитиращите през Суецкия канал контейнеровози е намалял с 67 % на годишна база. Спадът в преноса на петролни артикули през канала е 18 на 100, а на насипните товари - от 6%. Газовите доставки през Суецкия канал са спрели. От ноември хутите нападат кораби в Червено море и Аденския залив, за които те считат, че са свързани с Израел.

„ Повече от 80% от размера на интернационалната търговия със артикули се реализира по море. Морският превоз в действителност е жизненоважен за международната търговия.

В момента са нарушени три основни международни търговски маршрута. Първо, към този момент имаме войната в Украйна с всички последствия, изключително за търговията с нефт и зърно. Второ, различен основен маршрут - Панамският канал, е обиден от ниските равнища на сладка вода, което се отразява на броя на корабите, които могат да преминат. Въздействието на войната в Украйна, намаляването на преноса през Панамския канал и обстановката в Червено море водят до закъснения, по-високи разноски и по-високи излъчвания на парникови газове ”, уточни представителят на Организация на обединените нации за търговия и развиване Ян Хофман.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР