С 42 на сто е намалял търговският трафик през Суецкия

...
С 42 на сто е намалял търговският трафик през Суецкия
Коментари Харесай

За броени седмици: Над 40% свиване на трафика през основна артерия на глобалния морски транспорт

С 42 на 100 е намалял комерсиалният трафик през Суецкия канал за единствено два месеца, излиза наяве от данни на Организация на обединените нации, представени от международните организации. Причината са офанзивите на йеменските бунтовници хуси в Червено море.

Броят транзитиращите на седмица през Суецкия канал контейнеровози е намалял с 67 % на годишна база. Спадът в преноса на петролни артикули през канала е от 18 %, а на насипните товари - от 6 %. Газовите доставки през Суецкия канал са спрели, написа Българска телеграфна агенция.
 Морският превоз по света към този момент е жертва на новата война в Близкия Изток
Морският превоз по света към този момент е жертва на новата война в Близкия Изток

Ракети и командоси от Йемен дебнат плавателните съдове в основна зона

" Ние сме доста обезпокоени от офанзивите против морския търговски превоз в Червено море, който изостря нарушаванията в комерсиалния трафик и продан, свързани с геополитиката и с климатичните промени ", съобщи Ян Хофман, представител на Конференцията на Организация на обединените нации за търговия и развиване.

От ноември хусите нападат кораби в Червено море и Аденския залив, за които те считат, че са свързани с Израел. Хусите вършат това в символ на взаимност с палестинците в Газа.

Нарушаването на комерсиалното мореплаване в Червено море е още по-обезпокояващо, защото и други значими направления също са под напън - а над 80 % от международната търговия на артикули се прави по море.

Така да вземем за пример преносът през Черно море беше много нарушен след съветската инвазия в Украйна, което докара до повишаване на цените на храните в международен проект.
 Никарагуа продължава строителството на междуокеанския канал, различен на Панамския
Никарагуа продължава строителството на междуокеанския канал, различен на Панамския

Стойността на плана беше оповестена за към 50 милиарда $

Заради сушата равнището на водата в Панамския канал пък спадна много и понижи трафика през него. Миналия месец броят на прекосяванията през канала понижа с 36 % по отношение на година по-рано и със 62 % по отношение на две години преди този момент.

" Продължителни нарушавания на трафика по огромните търговски пътища може да обиден международните вериги за доставки, да доведат до закъснения в доставките и до увеличение на цените, както и до риск от инфлация, отбелязва организацията на Организация на обединените нации.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР