С 400 лева на нощ ще се бръкне премиерът Кирил

...
С 400 лева на нощ ще се бръкне премиерът Кирил
Коментари Харесай

Кирил Петков спи в бунгало за 400 лева на нощ

С 400 лв. на нощ ще се бръкне министър председателят Кирил Петков, в случай че реши да съблюдава рекомендациите на НСО и летува не по дивите плажове, а в добре уредената резиденция на властта " Евксиноград " край Варна. Толкова коства към този момент наемът за една нощ на най-пазеното бунгало в влиятелния курорт - така наречен Слънчево, което повече от десетилетие бе " непокътнато " за екс миниистър-председателя Бойко Борисов.

Наскоро Петков бе засечен от будни папараци да се припича със брачната половинка си Линда на плажа в Царево, за извънредно стеснение на държавните гардове. Въпреки че не е написано по закона за НСО, службата има вътрешни правилници, по които работи за защитата на здравето и живота на поверените й лица, в това число когато те са по бански.

Според чудесно осведомени източници на Lupa.bg Кирил и Линда Петкови въпреки всичко са склонили да прекарат част от лятната си отмора, при положение, че геополитическата и икономическата обстановка в страната им разрешат, в резиденцията на Северното Черноморие.



Там цените, спрямо предишното лято, са леко нараснали и наподобяват непостижими за елементарния българин.

Цените там стигат до 600 лв. на нощ за наем на вила " Кипарис ", само че стая в хотел " Манастира " в топ сезона е надалеч по-приемлива за джоба на междинната класа - 180 лв..

Далеч по-евтино остава за депутати и министри да се насочат на юг - в Слънчев бряг, където базата на Министерския съвет приема летовници за сред 50 и 150 лв., освен това по новия ценоразпис, разгласен от " Дондуков " 1.

По джоба на съвсем всеки е да прекара 1-2 нощи в Дом номер 2 на станцията, като стаята там излиза по 25 лв. на калпак в пика на летния сезон. В цената влизат и използването на шезлонг, чадър, паркинг, интернет и закуска.

За съпоставяне, единствената база на Народното събрание - тази във Велинград, държи по-висока миза с цени на нощувка до 160 лв. за апартамент. Факт е обаче, че хотелът е реновиран и чудесно поддържан, до момента в който на морето министерската резиденция страда от съществено овехтяване в последните години.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР