С 40% се е увеличила заболеваемостта от COVID-19 в Пловдивска

...
С 40% се е увеличила заболеваемостта от COVID-19 в Пловдивска
Коментари Харесай

40% скок на заболеваемостта от COVID-19 в Пловдив за седмица

С 40% се е нараснала заболеваемостта от COVID-19 в Пловдивска област за седмица, сподели инспекция на TrafficNews . Към днешна дата болните в региона на 14-дневна баса са 351 на 100 000 души. Само за миналото денонощие растежът е фрапантен – на 4 декември заболелите са били 294 на 100 000 души.

На този стадий обаче заболеваемостта в Пловдивска е много под междинната за страната (на 14-дневна база тя доближи 420 на 100 000 души). Увеличението на новозаразените също се движи с по-бавни темпове, защото на национално равнище те са скочили със 139% за миналите седем дни.

Четири области в страната от през днешния ден влязоха в тъмночервената зона, защото случаите там надвишават 500 на 100 хиляди души население. Това са Бургас, Варна, Перник и София-град. Област Кърджали мина от зелената в жълтата зона. Другите области, които са в жълта зона, са Пазарджик, Добрич, Разград, Шумен и Търговище. Всички останали към този момент са оцветени в алено.

Припомняме, че съгласно здравните специалисти повода за сериозният растеж е новият по-заразен вид Омикрон, който се чака до края на януари да стане преобладаващ в България. Главният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев предизвести, че по-масово разпространяване ще има в огромните градове, ски центровете и всички места, където има скупчване на доста хора. При нужда в областите с висока заболеваемост ще се мисли за стягане на ограниченията на локално равнище.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР