С 40 000 лева, отказаното от фондация Отворени изкуства финансиране,

...
С 40 000 лева, отказаното от фондация Отворени изкуства финансиране,
Коментари Харесай

Тотев: Нощ на музеите и галериите е важен проект, искаме да се случи

С 40 000 лв., отказаното от фондация " Отворени изкуства " финансиране, Общината ще разшири обсега на празниците на Стария град до 21 - 22 септември. Това разгласи през днешния ден кметът Иван Тотев във връзка пререканията с Веселина Сариева и пловдивската " Нощ на музеите и галерии ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. 

" Сариева сподели, че две години няма да работи с Общината. Без да си направи съответната организация с Общината и с кмета, тъй като кметът разписва някои документи персонално, тя няма по какъв начин да провежда събитието. Когато каже " Няма да работя с този кмет ", тя споделя, че няма да работи с мен. Как по този начин да не работи с мен, а аз да й разписвам документите? Затова стана и това неразбирателство ", разяснява Тотев създалата се обстановка към отказаното финансиране и решението на общинската администрация да провежда лично различно събитие с тези пари. 

" За нас това е значим план и нямайте никакви подозрение, че желаеме той да се случи. Тук обаче към този момент минаваме в чисто човешкия проект - много сме тънкообидни, доста елементарно се засягаме ", показа кметът. По думите му към това събитие има и напрежение, трупано през годините.

" Музеите не желаеха да работят, последните три години ги натискахме. Така че в случай че не сме ние, нямаше да отворят. Ние сме сътрудници, само че по насила. Дали желаеме, или не обаче - в случай че това събитие е значимо за Пловдив, би трябвало да участваме. Ние може да го създадем, Сариева сама не може каквото и да приказва. Нито може да си отвори музеите, нито може да извади разрешителни за обществените пространства ", разказа действителността Тотев.

Следващата седмица той ще предложения Веселина Сариева за диалози. " Ще преглътна егото си и ще я поканя на кафе, може да ми да забърка и един кекс ", пошегува се той. " Но ако желаеме да се случи това събитие, спор няма, би трябвало да го създадем ние двамата ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР