С 4 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала се

...
С 4 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала се
Коментари Харесай

Националният отбор по спортна аеробика спечели седем медала в Букурещ

С 4 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала се завърна националният ни тим от интернационалния шампионат по спортна аеробика " Букурещ аеробикс оупън ". Той се организира в румънската столица от 2-ри до 5-и май, като в него взеха присъединяване над 300 състезатели от пет страни: България, Словакия, Турция, Украйна и Румъния.

Турнирът бе последна контрола преди присъединяване им в международното състезание през месец юни в гр. Гимараеш, Португалия. Макар и с дребен брой страни, присъединяване на обичайно мощните национални тимове на Румъния и Турция доведоха до оспорвана конкуренция при борбата за систематизиране на медалите.

" Това е третото съревнование, на което националите ни вземат присъединяване и демонстрират все по-стабилна и уверена игра. Предстоят още малко промени по съчетанията на някои от категориите и несъмнено усилена работа, с цел да бъдат играни все по-чисто и с по-малко механически неточности " - разяснява ръководителят на Съюза по аеробика България след привършване на шампионата.

В края на месец май националните ни тимове отпътуват на предсъстезателен лагер, който ще се организира въз основата на Комплекс " Планински аспект ", в село Ябълковец. От там те непосредствено ще заминат за присъединяване в Световните шампионати. Ето и медалистите:

Възрастова група " Мъже и Жени "

1 място - Категория " Тройки " - Дарина Пашова, Антонио Папазов и Тихомир Баротев
1 място - Категория " Смесени двойки " - Ана-Мария Стоилова, Антонио Папазов
Малко не доближи на другата ни смесена двойка Борислава Иванова и Христо Манолов да се качат на почетната стълбичка - те останаха на 4 място в крайното класиране.
2 място - Борислава Иванова - Категория " Индивидуално дами "
3 място - Христо Манолов - Категория " Индивидуално мъже "

Възрастова група " Юноши и девойки старша възраст "

1 място - Александър Мишинков, Християна Златанова - Категория " Смесени двойки "
1 място - Александър Мишинков - Категория " Индивидуално юноши "
3 място - Християна Златанова - Категория " Индивидуално девойки "

С Националният тим пътуваха и състезатели Семеен кодекс " Аеробика - АМД ", които показаха страната ни във възрастова група 9-11 и също показаха страната ни по най-хубавият метод. Те завоюваха още два златни медала:

1 място - Никол Черпокова, Ива Агова, Ана Пашова - Категория " Тройки "
1 място - Никол Черпокова, Ива Агова, Ана Пашова, Дилея Делчева, Ванеса Кутрянова - Категория " Групи "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР