С 4% са поскъпнали жилищата в Австрия през третото тримесечие

...
С 4% са поскъпнали жилищата в Австрия през третото тримесечие
Коментари Харесай

Все повече източноевропейци купуват имоти тук

С 4% са поскъпнали жилищата в Австрия през третото тримесечие на предходната година по отношение на същия интервал на 2018-а, сочат данните на Националната банка на страната. За Виена индикаторът е по-висок – 7.5%-7.6%. Австрийската столица изпреварва по повишаване другите райони на страната, което съгласно анализатори, се дължи на високия интерес от огромни вложители, банки и финансови организации.

Австрийският пазар на недвижими парцели притегля освен локалното население и чужденци, които на драго сърце купуват първокласни парцели в централната част на Виена. Така да вземем за пример, хора от Източна Европа се смятат за съществени купувачи на въпросните елитни жилища. Столицата притегля чужденци с високия си стандарт на живот, който може да им предложи, както и налични инфраструктурно обекти.

На първо място богатите чужденци от Източна Европа виждат във Виена несъмнено място за вложение на средствата си. В същото време лихвите по ипотечното кредитиране остават ниски. Не на последно място чужденците са привлечени и от богатата просвета и многочислените забележителности.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР