С 4 гласа за Съветът за електронни медии ограничи разпространението

...
С 4 гласа за Съветът за електронни медии ограничи разпространението
Коментари Харесай

СЕМ спря излъчването на руски тв канали

С 4 гласа " за " Съветът за електронни медии ограничи разпространяването на медийни услуги на Russia Today и " Спутник " в България. Целта съгласно Съвет за електронни медии е " отбрана на значими държавни и публични ползи, свързани с отбягване разпространяването на дезинформация във връзка военната намеса против Украйна, както и наличие, което подбужда към ненавист и дискриминация и което може да заплаши сигурността и публичния ред в страната, и с оглед отбрана на публичния интерес, обвързван с даване на безпристрастна информация за събития от общ интерес ".

Решението се стимулира с държанието на Русия в Украйна, което е несъмнено като нарушаване на интернационалното право и посягане върху териториалната целокупност на Киев. Причина са и ограниченията на Европейски Съюз, както и декларацията на Народно събрание за наказания против Москва. Става ясно, че и Министерство на вътрешните работи е отправило оферти за координирани ограничаващи ограничения по отношение на Руската федерация във връзка с съветската агитация и дезинформацията - обща възбрана за действие в целия Европейски Съюз на телевизия Russia Today, както и на съветската организация " Спутник ", в това число лъчение, издание и така нататък

Спирането на каналите е " краткотрайно " и няма конкретизиране какъв брой ще продължи. Очаква се решението да бъде доказано и от Комисията за контролиране на известията. То може да бъде обжалвано в 14-дневен период пред Административния съд в София област.

Припомняме, че компанията Meta, притежател на Facebook, и Туитър оповестиха, че лимитират наличието на вести от съветски държавни новинарски издания в платформите си. По-рано Ютюб лиши съветския канал RT от опцията да осъществя приходи на своята платформа.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР