С 4,9 процента е нараснал броят на украинските граждани, влезли

...
С 4,9 процента е нараснал броят на украинските граждани, влезли
Коментари Харесай

В Румъния са влезли над 850 000 украински граждани от началото на войната

С 4,9 % е повишен броят на украинските жители, влезнали в Румъния през последното денонощие по отношение на предходното, оповестява организация Аджерпрес, като се базира на Генералния инспекторат на румънската гранична полиция, съобщи Българска телеграфна агенция.

Днес инспекторатът заяви, че на 4 май в Румъния са влезнали общо 71 581 души, от които 8148 украински жители.

От началото на рецесията до 4 май в среднощ в Румъния са влезнали 859 183 украински жители, показва Генералният инспекторат на румънската гранична полиция.

По данни на инспектората от 10 февруари (преди нахлуването на Русия в Украйна) в Румъния са влезнали общо 893 712 украински жители.

Аджерпрес оповестява още, че през вчерашния ден в Румъния са влезнали незаконно девет украинци, които са поискали леговище в Румъния. Спрямо тях са подхванати плануваните от закона процедури.

Мъжете от 18- до 60-годишна възраст, подлежащи на готовност, нямат право да напущат Украйна.

Министерството на вътрешните работи на Румъния заяви, че към 4 май степента на претовареност на центровете за настаняване на бежанци е 59,8 %. В известие на министерството се показва, че от 18 март до 4 май са издадени 13 936 документа за краткотрайна протекция.

От началото на спора 4346 украински жители са потърсили леговище в Румъния, което им дава право да употребяват всички права, планувани в националното законодателство, осведоми още Аджерпрес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР