С 4 600 лева белязани пари в сряда следобед в

...
С 4 600 лева белязани пари в сряда следобед в
Коментари Харесай

Такса спокойствие поискал от фирма шефът на Горското в Силистра

С 4 600 лв. белязани пари в сряда следобяд в кабинета му е задържан шефът на Териториално отделение "Държавно горско стопанство " в Силистра Георги Митев.

Лично ръководителят на Апелативната прокуратура във Варна Владимир Чавдаров дойде в града, с цел да заяви пред медиите за акцията.

Присъствието си апелативният прокурор изясни с обстоятелството, че казусът е бил избран като "особено значим ".

На конференцията участваха още окръжният прокурор на Силистра Теодор Желев и началникът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Юлиян Караславов. Досъдебното произвеждане против Георги Митев почнало преди десетина дни по сигнал на притежателя на изнудвана компания за дърводобив, стана ясно на брифинга. В следствието били употребявани и специфични разследващи средства.

Парите били поискани и признати като "такса успокоение ", с цел да не извърши горският шеф дейности по работа като длъжностно лице, заемащо отговорно служебно състояние, съобщи прокурор Чавдаров. Деянието било осъществено посредством изнудване чрез корист със служебно състояние, като Митев желал по 500 лв. на камион от концесионера, извършващ дърводобив в държавни гори. В подмяна Митев щял да "създаде обстановка ", съгласно която горските чиновници на място нямало да ревизират колите на концесионера, обясни схемата Владимир Чавдаров.

Вчера Окръжната прокуратура в Силистра повдигна обвиняване на Георги Митев за закононарушение по членове от Наказателния кодекс, което се санкционира с отнемане от независимост от 3 до 10 години, санкция до 20 000 лв. и отнемане от право да заема избрана служба и да упражнява избрана специалност. С разпореждане на наблюдаващ прокурор от Окръжната прокуратура обвиненият е арестуван за период до 72 часа за довеждането му пред съда, съобщи "Булфото ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР