С 4,6% от гласовете на предсрочните избори се нарежда на

...
С 4,6% от гласовете на предсрочните избори се нарежда на
Коментари Харесай

Къде се разпръснаха беквокалите на Слави Трифонов

С 4,6% от гласовете на предварителните избори се подрежда на седмо място в 8-партийния предстоящ парламент, съгласно данните от екзитпола на " Галъп интернешънъл ".

Отчита се двоен спад в поддръжката спрямо парламентарните избори през ноември предходната година. Тогава партията на Слави Трифонов съумя да събере 9.52% от гласовете.

Още по-драстична е загубата на гласоподаватели по отношение на вота през юли 2021 година, който Има Такъв Народ завоюва с 24,08% поддръжка.

Това значи, че за разлика от 47-ото Народно заседание, в което Има Такъв Народ разполагаха с 25 депутати, данните на " Галъп интернешънъл " към този момент сочат, че в идващия парламент партията ще има двойно по-малко народни представители - 12.

Според социологическата организация и на сегашния избор 51% от симпатизантите на " ИТН " са дали своят вот за тях.

14% от досегашните им поддръжници обаче този път са дали гласа си за " Продължаваме промяната ", а 11% са предпочели " Възраждане ". Други 5% от някогашните симпатизанти на Има Такъв Народ пък в този момент са дали своят вот " Български напредък ", а 4% - за Българска социалистическа партия.
 ГЕРБ с безапелационна победа, само че с неизясненост за коалиция Обновена
ГЕРБ с безапелационна победа, само че с неизясненост за коалиция

Политическа партия, " Възраждане " и " Български напредък " повишават
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР