С 38 гласа за, 5 против и 1 въздържал се

...
С 38 гласа за, 5 против и 1 въздържал се
Коментари Харесай

Гласувано: дават още пет милиона за Колежа

С 38 гласа " за ", 5 " срещу " и 1 " въздържал се " Общинският съвет на Пловдив одобри предлагането да отпусне предплатено средства в размер на 5 158 647 лв. на строителя на стадион " Христо Ботев ", с които той да довърши напълно оборудването. Необходимият финансов запас ще бъде пренасочен от заплащания за отчуждаване на частни парцели, както и от разноски по перо пощи, далекосъобщения, превоз и пътища. 

По план стадионът би трябвало да бъде построен с четири покрити трибуни с козирка и външна фасада, а строителят Илиян Филипов пое ангажимент това да се случи до края на 2023 година. Както е известно, при започване на месец февруари общинските съветници взеха решение да провиснал средства в размер на 16 359 871 лв. с Данък добавена стойност за довършването на стадиона, които би трябвало да бъдат разплатени в три бюджетни години, като първата сума от 5 358 699 лв. за 2023 година към този момент е преведена на строителя. 
 Официално: Станислав Генчев е новият старши треньор на Ботев (Пд) Официално: Станислав Генчев е новият старши треньор на Ботев (Пд)
Малко по-късно беше взето решение да бъдат отпуснати още 6 194 316 лв. с Данък добавена стойност, като те трябваше да бъдат изплатени през 2024 и 2025 година, само че с актуалното решение Общинският съвет утвърди първата вноска от 5 158 647 лв. да бъде направена предплатено още през тази година, с цел да може строителят в къси периоди да съобщи направата на цялото количество на от металната структура, нужна за цялостното довеждане докрай на спортното оборудване. Общинският съвет одобри и предлагането Община Пловдив да издаде на строителя запис на заповед, с което да подсигурява вземанията му.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР