С 31 гласа за“ Общинският съвет в Пловдив утвърди д-р

...
С 31 гласа за“ Общинският съвет в Пловдив утвърди д-р
Коментари Харесай

Гласуваха назначението на д-р Дерменджиев за управител на КОЦ Пловдив

С 31 гласа " за “ Общинският съвет в Пловдив утвърди доктор Тихомир Дерменджиев за шеф на КОЦ, съобщи репортер на Plovdiv4.bg. Общинските  съветници от " Демократична България “ и Българска социалистическа партия гласоподаваха " въздържал се “ - общо 11 гласа, защото, съгласно тях, състезанието е протекъл без да бъде показан одитният отчет на лечебното заведение и без комисията по назначението да зададе въпроси на претендента по отношение на нередностите, установени там, по времето, когато той е бил шеф. По отзи метод няма изясненост за бъдещата му идея и дали тези нарушавания не биха се повторили.

Според доктор Веселка Христамян резултатите от одита са меко казано " стресиращи “. Затова комисията е трябвало, по време на събеседването и на диалога с единствения претендент, да го попита за концепцията му за развиване на лечебното заведение за да се избегнат следващи такива нередности. Д-р Христамян даже цитира някои от тях, като назначението на хора с повтаряне на действия, платени строителни действия, без да са били осъществени такива и по отношение на постройката и терена за линейния ускорител, която е била предопределена за един тип, а по-късно се е взел различен. Дали няма да се наложи още веднъж ремонт за него. Всичко това, съгласно доктор Христамян, визира данъкоплатците на Пловдив и няма по какъв начин да не се вземат поради.

Стана ясно също, че доктор Калин Калинов, като шеф на Общинското опазване на здравето, не е предложил на вниманието на комисията по назначение одитния отчет от инспекцията на работата на Комплексния онкологичен център.

Д-р Калинов разясни пред публицисти, че с въпросния одит са осведомени Комисията по опазване на здравето и двама зам.- кмета, информацията от него към този момент е обществено притежание.

Комисията, на база на установеното, би трябвало да излезе със свое решение. " Ние сме дали своите инструкции и в случай че те не бъдат изпълнени, всеки ще си понесе своята отговорност ", сподели още Калинов. Според него, всеки идващ шеф на КОЦ наследява грешките на предходния и по този начин отговорността се размива. Липсва последователност, до момента в който няма непрекъснато предопределение там. Ето за какво в този момент се чака грешките да бъдат отстранени, да се поеме лична отговорност и да не се продължава по този метод. 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР