С 31 гласа за, 15 против и един въздържал се

...
С 31 гласа за, 15 против и един въздържал се
Коментари Харесай

Гласувано: С тези пари ще разполага Пловдив през 2019-а!

С 31 гласа " за ", 15 " срещу " и един " въздържал се " локалният парламент одобри бюджета на Пловдив за 2019 година, предаде репортер на Plovdiv24.bg . При мненията към него общинските съветници попитаха кои планове ще бъдат приключени тази година. Кметът Иван Тотев разясни, че до 2-3 месеца би трябвало да е подготвен новият бул. " Северен ", тази година ще стане и рид Бунарджика; до 26 септември ще проработи и Голямата базилика; пл. " Централен " също ще бъде завърпен; през юни се чака довеждане докрай на галерията на ул. " Гладстон ".

" Ще приказваме и с Мюфтийското настоятелство за делото за парцела на спирката на бул. " Цар Борис Трети Обединител " до някогашния ТЕЛК. Така парцелът ще можем да го долепим до паркинга, който ще вършим там. Така ще има вход откъм бул. " Цар Борис Трети Обединител ", сподели още кметът.

Градоначалникът разяснява и работата по други планове и обясни, че " бюджетът на Пловдив е съгласуван с нашите благоприятни условия. И е по-малък от фантазиите ни ".

341 959 020 лв. е точната бюджетна рамка на община Пловдив. Като в нея се включи и предлагането 600 хиляди лв., които са за терена на пл. " Централен ", да бъдат поискани от Министерски съвет, а не да се дават от локалния бюджет.

След гласуването на бюджетната рамка кметът разяснява, че аргументираното показване на бюджета води до приемането му. В коридорите на локалния парламент той благодари за поддръжката и акцентира, че дебатите по бюджет 2019 потвърждават, че не всичко е авансово решено.

" Приетите средства са вероятните за Пловдив средства, които да подсигуряват положителното действие на града. Това е бюджет, който не натоварва община Пловдив с дълг ", сподели също Тотев.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР