С 31 гласа За, 15 против и 1 въздържал се

...
С 31 гласа За, 15 против и 1 въздържал се
Коментари Харесай

Решено: Пловдив с бюджет от близо 342 милиона лева

С 31 гласа " За ", 15 " срещу " и 1 " въздържал се " Общинският съвет одобри бюджета на Пловдив. Той възлиза на 341 959 020 лв..
От тази сума 179 562 643 лв. са личните доходи, а делегираните от страната действия са в размер на 162 396 377 лв.. Против бюджета гласоподаваха съветниците от Българска социалистическа партия и Патриотичния фронт. От „ Съюз за Пловдив “ също гласоподаваха срещу, като се изключи Вихра Ерамян.
По време на дебатите към бюджета кметът Иван Тотев посочи кои планове се чака да бъдат приключени през тази година. Сред тях са напълно новият бул. „ Северен “, който се чака да е подготвен до 3 месеца, обновяването на хълма „ Бунарджика “, площад „ Централен “, Голямата епископска базилика, която би трябвало да е изцяло подготвена през септември и художествената изложба на улица „ Гладстон “. В хода на изброяването на обектите кметът Иван Тотев стартира предлагането новоизграждащият се бул. „ Северен “ да получи ново име, което да е обвързвано с историята на Пловдив.
Съветници направиха серия от оферти, част от които бяха признати. Така да вземем за пример 35 000 лв. ще бъдат отделени за саниране на залата по бокс на учебно заведение " Васил Левски ", а други 35 000 лв. ще отидат за създаване на електронна система на " Радостни обреди ".
След гласуването кметът благодари на съветниците, подкрепили бюджета. " Получихме сериозна поддръжка за бюджета, даже от Вихра Ерамян от " Съюз за Пловдив ". Това е един обществен и доста добър бюджет за Пловдив. Вижда се, че не взимаме никакъв дълг. Сложили сме на масата 4-5 огромни инфраструктурни планове, като част от тях стартират през тази година, а част остават за идващото ръководство. Не подвигаме налозите, както и оставаме с най-ниските цени на градския превоз в България ", безапелационен бе Иван Тотев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР