С 304 лева по-ниска е средната месечна сметка на битовите

...
С 304 лева по-ниска е средната месечна сметка на битовите
Коментари Харесай

С 304 лева по-ниска е декемврийската сметка за газ, сравнено с използване на ток


С 304 лв. по-ниска е междинната месечна сметка на битовите клиенти на „ Овергаз Мрежи “ през декември, в сравнение с щеше да бъде, в случай че бяха предпочели електрическата енергия пред синьото гориво. С 2.5 пъти по-евтино излиза отоплението, готвенето и затоплянето на вода с природен газ, вместо с ток. Екологичният енергоизточник е с 2.7 пъти по-евтин от нафтата.

Семействата в жилища от 70 до 90 квадрата са платили приблизително по 164 лв. за синьо гориво през месец декември, като с електрическа енергия разноските им за отопление щяха да се усилят до 411 лв., а с нафта до 452 лв.. Средната сметка на семействата в жилища от 90 до 120 квадрата е 193 лв.. Ако бяха заложили на ток, а не на природен газ, щяха да платят по 486 лв.. Още по-скъпо щеше да им излезе отоплението с нафта – 534 лв..

Газификацията е още по-достъпна с програмата „ DESIREE Gas “, която обезпечава 30 % безвъзмездната финансова помощ от разноските за газификация на жилището, като претендентите получават и в допълнение финансиране в размер на 100% от цената за присъединение
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР