С 300 хиляди са намалели овцете, отглеждани в България през

...
С 300 хиляди са намалели овцете, отглеждани в България през
Коментари Харесай

Най-много се отглеждат птици у нас, овцете намалели с 300 000

С 300 хиляди са намалели овцете, отглеждани в България през последните три години, показат данните за записаните селскостопански животни у нас. Отчита се и понижаване броя на говедата, заяви БНР.

Според статистиката максимален е броят на отглежданите селскостопански птици. У нас сега се отглеждат малко над 987 хиляди овце, до момента в който преди три години са били един милион и триста хиляди.

Според ръководителя на овцевъдната асоциация Симеон Караколев обаче разликата се дължи не толкоз на действително понижаване, колкото на премахване от електронната система на виртуалните животни.

Актуалният брой на говедата и биволите в страната е 534 хиляди, 156 хиляди са козите, надалеч по-малко - едвам малко над 15 хиляди са конете, отглеждани у нас.

Селскостопанската статистика регистрира, че пчелните фамилии надвишават броя на прасетата - 553 хиляди прасета е имало във фермите в България, а 706 хиляди са пчелните фамилии.

Първенци по броя в българското отглеждане на животни са птиците. Общият им брой е над 29 милиона. Сред са и 144 щрауса.

В статистиката с отглежданите у нас животни намират място и калифорнийските червеи. Те са близо 58 хиляди, като категорично е посочено, че мерна единица за тях е квадратен метър.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР