С 30% са се увеличили записванията на немски туристи за

...
С 30% са се увеличили записванията на немски туристи за
Коментари Харесай

Министър Димитров във Варна: 30% повече записвания за лятото на немски туристи у нас

С 30% са се нараснали записванията на немски туристи за лятна отмора у нас. Това сочат данни на огромните туроператори, сподели във Варна министърът на туризма Илин Димитров, съобщи кореспондент на Moreto.net.

" Със сигурност няма да стигнем равнищата на 2019 година, защото спадът е близо три пъти, само че това е стъпка в вярната посока. Важен е отсега нататък методът, по който популяризираме. Записванията вървят добре, по - добре от предходната година. Туризмът стои устойчиво. Зимният сезон е извънредно натоварен. В момента февруари месец съвсем няма места в хотелите, лифтовете са оптимално натоварени ", сподели още Димитров.
Министърът уточни, че като цяло за летния сезон има растеж при съвсем всички пазари.

" Трябва обаче да се възстановят пазарите, където бяхме доста мощни. Германските туристи стоят най-дълго време и запълват крилата на сезона. За Варна и региона е извънредно значим румънският пазар. Там се движим доста добре. Много добре вървят записванията от Израел ", уточни отрасловият министър.
По думите му рекламата ни е по този начин направена, че доста съществено таргетираме българския пазар.

" Миналата година задържахме 450 хиляди българи повече да почиват у нас по отношение на миналата. Българите са най-силни за зимния ни пазар. Те са малко над 60% от туристите. След това са румънци и турци. От израелския пазар има към 25 хиляди души на месец с чартъри ", сподели още Димитров.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР