С 30 млн. лв. ще се финансират работодателите, за да

...
С 30 млн. лв. ще се финансират работодателите, за да
Коментари Харесай

Държавата дава 30 млн. лв. за умения на работниците

С 30 млн. лева ще се финансират работодателите, с цел да привлекат и развият умения в служащите. Парите са част от плана " Умения " по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ 2014-2020.

" Програмата е ориентирана към всички български работодателите, с цел да ги подкрепим в техните старания да посрещнат едно от най-големите провокации на труда сега - неналичието на фрагменти ", изясни заместник-министърът на труда и обществената политика Зорница Русинова. Тя означи, че сега има рекорден спад на безработицата, само че огромното предизвикателство е неналичието на готови фрагменти.

Крайният период за подаване на документите е 3 май, като се надявам с този план да подкрепим бизнеса за образования на личния състав, само че да могат и да привлекат и доста неактивни и безработни лица, сподели Русинова.

Освен основни компетентности, като езикови и IТ умения, за първи път се дава опция и за композиция с така наречен характерни умения. Ако компанията е в областта на високите технологии или машиностроенето, да вземем за пример, нормално има характерна технология на самото произвеждане. " Ние ще дадем опция на фирмите да обучат своя личен състав по отношение на личните си стратегии ", изясни Русинова. Създадена е опция и за партньорство сред предприятията. По-големите ще могат да обучат личния състав на по-малките, тъй че да бъде удовлетворен гладът за фрагменти в даден бранш или регион.

По плана е въведен невисок предел - 15 хиляди лева, с цел да могат и дребните предприятия да вземат участие. Горният предел е съвсем 4 млн. лева

Ако работодателите задържат неактивен човек на работа над 6 месеца след привършване на програмата, министерството дава бонус - покриване на осигуровките за шест месеца. /24chasa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР