С 30 минутна блокада на пътя Велинград - София фенове,

...
С 30 минутна блокада на пътя Велинград - София фенове,
Коментари Харесай

Протест срещу БФС блокира пътя Велинград – София

С 30 минутна обсада на пътя Велинград - София почитатели, футболисти, ръководители и ветерани на футболните клубове " Балкан " (Варвара) и " Зенит " (Ветрен дол), стачкуваха против БФС по отношение на изважданеto на двата клуба от шампионатите на " А " и " Б " РФГ - Пазарджик. Протестът им бе подсилен от кметът на община Септември Васка Рачева и локалният кмет Димитър Деянов, заяви marica.bg.

" Тук сме с цел да подкрепим на 100 % тима на Балкан(Варвара) и дружно да се опълчим против решението на БФС за изваждането от присъединяване в шампионата на този клуб. Хората в София очевидно не знаят манталитета на варварци и какъв брой е значим този футболен отбор за село Варвара и като цяло за общината ни. Не може поради някаква запетайка в закона да лишат цяло едно обитаемо място от футбола, който в събота и неделя измежду главните развлечения на участници и техните почитатели ", съобщи позицията си кметът на Общината Васка Рачева. На демонстрацията тя бе съпровождана от нейният брачен партньор и някогашен кмет на Септември Марин Рачев. Той пък взе отношение като някогашен президент и спонсор на септемврийския Локомотив в интервал 2009-2011 година
 БФС поддържа благородна идея в името на детското здраве
БФС поддържа благородна идея в името на детското здраве

Футболният месец май в България ще премине под мотото " Born a Fighter "

" Още преди 11 години като бях отпред на ФК Локомотив(Септември) ние бяхме измежду първите протестирали против актуалното управление на БФС, което си служеше и тогава с нечестни похвати. Сега тимове от цялата страна се надигат против Михайлов и компания с цел да се възпротивят против техните репресивни способи. В момента се надига едно неодобрение, което занапред управлението на БФС ще усети ", разяснява Рачев, показвайки фотография от един сходен митинг на Локо против БФС през зимата на 2011 година

" Ние, сходно на сътрудниците от Балкан също към този момент месец и половина не играем футбол поради репресиите на БФС. Говорят за сякаш документални неуредици, които тъкмо те не желаят да поправят. А ние в последните 3 години сме играли по същия метод, Въпросът е - по какъв начин са ни събирали такси, и са ни пускали да играем 3 години със същите документи, а след конгреса на Бербатов през март, който ние подкрепихме обществено, внезапно станахме неприемливи до присъединяване и лишават с лека ръка цяло едно село от проведен футбол ". Това пък показа футболистът на ФК Зенит(Ветрен дол) Димитър Пашев.

" Наказани сме като инакомислещи - без същинска и правно обоснована причина. Вече шест седмици поред ние не играем, тъй като по този начин са решили няколко индивида в БФС. Решение няма, има едно туптене на топката, замаскирано с очакване за позиция на някаква СТК. Те единствено се събират и отсрочват мачовете ни, до момента в който свърши самото състезание ", взе отношение и един от най-опитните в тима на Балкан - Веселин Банчев.

Заради блокадата на пътя Велинград - София при започване на дефилето се оформи дълга колона от коли, чиито водачи обаче философски изчакаха края на демонстрацията, след което безпроблемно продължиха по пътя си, насочвани от катаджиите при РПУ - Септември.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР