С 30-минутен пряк ефир в YouTube канала на Международния младежки

...
С 30-минутен пряк ефир в YouTube канала на Международния младежки
Коментари Харесай

Международният младежки фестивал Арлекин в Рим излъчи репетиция на живо

С 30-минутен директен ефир в YouTube канала на Международния юношески фестивал „ Арлекин “ протече подготовката за музикалния конкурс, който ще се организира в събота, 9 март в Рим.

 

Водещите Мира Кацарова и Джулия Нети, български девойки, които живеят на Ботуша, няколко пъти оповестиха на два езика, че кандидатите единствено се упражняват за огромния ден и виновното жури.  

 

Италианското издание на младежкия фестивал „ Арлекин “  стартира през днешния ден и на следващия ден в посолството на Република България на улица „ Рубенс “ със специфичното подпомагане на Негово Превъзходителство Тодор Стоянов.

Членове на високо професионалното жури в първия ден на фестивала са двама музиканти, известни като „ основатели на звезди за Сан Ремо “. Това са доцентът от тамошната музикална академия Дарияна Куманова. Тя преподава на Ариза, която печели Сан Ремо и е жури в Х-фактор Италия. Мадалина Генеа, актриса и модел (с основна роля във кино лентата „ Дом Хемингуей “, с Джъд Лоу), също е ученичка на българката.

 

 Дарияна е една от най-влиятелните дами в артистичния живот на Италия с над 20-годишен опит на интернационалната музикална сцена. Тя управлява оркестъра на Сан Ремо, като единствената жена диригент по това време и четвъртата жена диригент в над 70-годишната история на фестивала. 

 

Другият член на журито - Иван Лазара е вокален треньор на Сан Ремо 2024. Той е  музикален шеф на университетския курс на West Scotland University, основан в Рим. Работи с обществени персони и звезди по вокалната им подготовка за  италиански и задгранични продукции.

Сред оценяващите младите дарования е и Миленe Базиле,  изследовател на гении за стратегии на Media cet, RAI, Super RTL, SAT1, TNT, Sony Warner music.

 

Не по-малко стойностни и потвърдили се персони ще правят оценка филмите, с които ще се показват участниците в киноконкурса на „ Арлекин “, който в Рим се организира за първи път и кулминационната точка му е в неделя.

 

Председател на журито е актрисата и учител Елжана Попова. Тя е звезда на киното, малкия екран и играе в Народния спектакъл, когато отпътува със стипендия за рационализиране в Рим и среща любовта в лицето на Марио Скуиланте, притежател на организация за артисти. Семейството има три дъщери. Елжана  преподава актьорско майсторство по системата на Станиславски в Centro Sperimentale di Cinemtografia – едно от най-старите и влиятелни кино учебни заведения в Европа. 

 

Ана Мария Гюзелева е българска балерина, актриса, публицист, хореограф, кино и тв продуцент, публицист. Снимала се е в над 50 игрални кино лентата, сериала и копродукции в България, Италия, Германия, Франция и Съединени американски щати.  Била е Член на журито на Италианската кино академия – за премиите Давид на Донатело за киноизкуство.

 

Във филмовата част, ще се състезават с лентите си деца и младежи от Етрополе, София, Златица и Сливница

 

Освен документални и игрални ленти, в киноконкурса ще вземат участие и анимационни филми.  В този род член на журито е безспорният престиж, професор лекар Радостина Нейкова, която преподава анимация в НАТФИЗ и  е притежател на десетки интернационалните награди.

 

Фестивалът „ Арлекин “ е основан през 2010 година от учен Хачо Бояджиев.  Това е второто му издание в Рим.

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР