С 30 км ще бъде скъсено пътуването между Девин и

...
С 30 км ще бъде скъсено пътуването между Девин и
Коментари Харесай

Скъсяват с 30 км пътуването между Девин и Батак

С 30 км ще бъде скъсено пътуването сред Девин и Батак с план, който локалната администрация на Девин завоюва пред Държавна фирма " Земеделие " по Програмата за развиване на селските региони. Преди два дни кметът Красимир Даскалов подписа контракт за безплатна помощ на стойност 5 867 360 лева С парите ще бъде рехабилитиран сектор от 12,5 км.
" Този път свързва града с една доста живописна околност Лесичево. Надяваме се там да се развие сериозен туризъм, а до там има хиляди декари обработваеми площи, които са изоставени, тъй като пътят е в окаяно положение. Този ремонт ще даде опция на всички, които желаят да се занимават с туризъм, земеделие и отглеждане на животни, да го вършат сполучливо. Този път ще се употребява и като вид за напредване сред Девин и Батак, от което пътуващите ще икономисват към 30 км спрямо дължината на сектора през Доспат ", уточни кметът на Девин Красимир Даскалов.
Следващото обитаемо място след местността Лесичево е Фотиново, община Батак.
" Сега ние ще свържем пътя с един подготвен сектор, който бе ремонтиран преди към 6-7 години и е доста прекрасен. Неговата дължина е към 8-9 километра. От другата страна, на територията на Пазарджишка област има още един сектор, който не е в положително положение, само че е кадърен за пътешестване. Така че се обезпечава различна опция за напредване ", изясни градоначалникът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР