С 3 месеца се удължава извънредната епидемиологична обстановка, съобщи след

...
С 3 месеца се удължава извънредната епидемиологична обстановка, съобщи след
Коментари Харесай

Удължават с 3 месеца извънредната епидемиологична обстановка

С 3 месеца се удължава изключителната епидемиологична конюнктура, заяви след съвещанието на Министерския съвет здравният министър Стойчо Кацаров. Причината е, че случаите се усилват.

Срокът е дълъг, тъй като междинната дължина на една вълна е над 2 месеца, уточни Кацаров. Взети са поради и неяснотите към сегашната политическа конюнктура, с цел да могат хората да са спокойни, изясни още Кацаров.

"Министерски съвет взе решение за оказване на поддръжка на афганистански жители, които са работили в Българското посолство в Кабул, дружно с българските контингенти и други български представители на терен. Това са до 70 афганистански жители, дружно с членовете на техните фамилии ", изясни пък служебният министър председател Стефан Янев.

Мисля, че е значимо от позиция на съпричастността и солидарността, както и във връзка с това, че тези хора са работили за България, сега България да бъде в положение да им протегне ръка. Даваме си сметка, че обстановката е доста динамична и самото евакуиране на тези хора от Афганистан ще бъде задоволително мъчно, само че със основаната организация се надяваме да реализираме триумф, изясни Янев.

Утре ще бъдат качени насоките за деяние в учебната и предучилищната мрежа в епидемиологична среда. Те са разисквани с отрасловия съвет и има цялостно единодушие на всички виновни страни, изясни служебният учебен министър проф. Николай Денков. Наше обвързване, както и на Министерство на здравеопазването е да намерим верния баланс, при който имаме оптимално присъствено образование с най-малък риск за здравето на учителите и децата, сподели Денков.

Очаквайте детайлности!
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР