С 3 гласа "за" и 2 "въздържал се" Съветът за

...
С 3 гласа "за" и 2 "въздържал се" Съветът за
Коментари Харесай

Разкол в СЕМ заради предсрочното освобождаване на шефа на БНР

С 3 гласа "за " и 2 "въздържал се " Съветът за електронни медии откри процедура по предварителното освобождение на шефа на Българското национално радио Светослав Костов.

Според въздържалите се членове на Съвет за електронни медии гласуването е преждевременно и няма законово съображение на този стадий Костов да бъде освобождаван предварително. Според председателката София Владимирова, Розита Еленова и Ивелина Димитрова обаче е налице нарушаване на член 10 от Закона за радио и телевизия и отговорността за прекъсването на излъчването на стратегия "Хоризонт " за пет часа на 13 септември би трябвало да понесе генералният шеф.

По думите на Бетина Жотева, която се въздържа, би трябвало да се изчакат резултатите от прокурорската инспекция. Тя посочи, че Костов не може да остане шеф, а Съвет за електронни медии би трябвало да избере изпълняващ длъжността. "Това не значи, че господин Костов няма да апелира и да не даде Съвет за електронни медии в съда ", разяснява тя след гласуването.

СЕМ даде също по този начин петдневен период на Светослав Костов да изложи своите претекстове и съображения по проблема.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР