С 3,7 % е намаляло потреблението на електроенергия в Испания

...
С 3,7 % е намаляло потреблението на електроенергия в Испания
Коментари Харесай

Испания: С 3,7 % е намаляло потреблението на ток само за седмица

С 3,7 % е намаляло потреблението на електрическа енергия в Испания единствено през първата седмица от използването на Плана на държавното управление за икономисване на енергия. Той е ориентиран към домовете, фирмите и обществения бранш и има за цел намаляването на използването на газ със 7%, по искане на Европейската комисия, съобщи БНР.

Планът за икономисване на енергия влезе в действие на 10 август и ще е годен до 1 ноември идната година. През този интервал в публичния бранш температурите би трябвало да са по-ниски от 27 градуса през лятото и не по-високи от 19 през зимата. Витрините на магазините след 22 часа не се осветяват, публичните здания загасиха лампите по фасадите, а уличното осветяване е понижено.

Планът срещна съпротивата на опозиционната Народна партия, която към този момент разгласи, че сезира Конституционния съд. Според вицепремиера и министър на екологичния преход Тереза Рибeра обаче " отговорът на испанците беше извънредно позитивен ".

" Това демонстрира доколко отговорът на тези, които не вършат нищо друго с изключение на да намират проблеми във всяко от решенията, които предлагаме, е интерпретиран от испанското общество в вярната посока. "

Рибера посочи, че понижението е записано в средата на топлинната вълна, което демонстрира уговорката на гражданското общество към казуса с доставките на газ.

Освен това тя разгласи, че Испания е икономисала по 22 милиона евро дневно от 15 юни до момента по другата мярка, контрактувана сред държавното управление и Европейската комисия - по този начин нареченото " иберийско изключение ", което лимитира цената на газа, предопределен за произвеждане на електрическа енергия до приблизително 48,8 евро за мегават час (MWh) за интервал от дванадесет месеца.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР