С 26 гласа „за“, 4 „против“ и 3 „въздържал се“,

...
С 26 гласа „за“, 4 „против“ и 3 „въздържал се“,
Коментари Харесай

Новият бюджет на Видин с акцент върху образователната и пътната инфраструктура

С 26 гласа „ за “, 4 „ срещу “ и 3 „ въздържал се “, на свое съвещание Общинският съвет на Видин одобри бюджета , които ще финансира всички действия на общината през новата година.
„ Приоритетът ни е да обезпечи финансиране на всички действия на Общината при съблюдаване на строга финансова дисциплинираност в осъществяване на Плана за финансово излекуване на Община Видин. Бюджетът е създаден в сходство с условията на Закона за обществените финанси, решения на Министерски съвет, тригодишната бюджетна прогноза на Общината за интервала 2019-2021 година. Ще се цели възстановяване на просветителната и пътната инфраструктура, облагородяването на виталната среда, изпълненението на значими планове по европейски и национални стратегии и други “ – сподели кметът Огнян Ценков.
Той акцентира, че бюджетът за 2019 година възлиза на 44 203 973 лева, като приходите за делегирани от страната действия са в размер на 27 427 083 лева, а локалните доходи – 16 776 690 лева
Сред новите начинания, които Общината поема, са: обезпечаване на средства за основаване на специфичен фонд „ Инвитро “, от който поддръжка ще получат фамилии с репродуктивни проблеми; модернизиране на улица „ Цар Александър II “, създаване на фитнес навън в Крайдунавския парк в сектора сред Речна гара и Колодрума; поправяне на спортни площадки в междублокови пространства и други Кметът Огнян Ценков заключи: “В резултат на подхванатите ограничения за финансово излекуване на Общината се подсигурява положително финансово ръководство и през 2019 година “.

Кметът удостовери, че със свое решение Общински съвет - Видин дава предварителното си единодушие за смяна на предназначението, според условието на ЗСПЗЗ и по искане на АПИ, по отношение на трасето на обект: „ Модернизация на път I-1(E-79) „ Видин – Ботевград “. Трасето визира парцели общинска благосъстоятелност, с метод на трайно прилагане - пасища и мери, находящи се в землищата на Община Видин.
По мотив провокативните вести, които се тиражират в общественото пространство от избрани жители, че има закъснение построяването на пътя Видин-Ботевград , кметът на Общината още веднъж съобщи още веднъж, че този път е предпочитан и е от особена значимост за всички. Той прикани жителите да не се поддават на операции и на езика на омразата, тъй като това се прави с чисто политическа цел, в персонална, а не в социална изгода.
Огнян Ценков изрично съобщи, че за всяка обява, която цели да опетни името на Общината, нейните чиновници и него в качеството му на кмет, ще бъде заведено правосъдно дело .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР