С 25 гласа ЗА“ Общински съвет Благоевград не прие предложението,

...
С 25 гласа ЗА“ Общински съвет Благоевград не прие предложението,
Коментари Харесай

Редовно заседание на ОбС-Благоевград, ето какви решения взеха съветниците

С 25 гласа „ ЗА “ Общински съвет Благоевград не одобри предлагането, по отношение на актуализиране на минимални и оптимални цени на километър пробег за осъществяване на таксиметрови транспорти на територията на община Благоевград.

На постоянното съвещание на локалния парламент бе дадена думата на Росен Начев и Спас Калаузки, да изложат противоположните доводи на представителите на другите таксиметрови компании в града.

От своя страна общинските съветници приканиха таксиметровия отрасъл да не ги замесва в кавги, на които сме очевидци всички през последните няколко месеца.

Като изключителна точка бе дискутирана и неотложността на въпроса, на импортираното предложение от кмета на община Благоевград, касаещо идното изключително общо заседание на съдружниците в “Прима Инвест БГ ”ООД, което е планувано за 1 ноември, а последното постоянно съвещание на общински съвет Благоевград преди тази дата е точно през днешния ден 28 октомври.

С 38 гласа „ ЗА “ и 1 „ Въздържал се “, бе признато представителят на Общински съвет, Георги Иванов, да взе участие в общото заседание и да гласоподава позицията на Общината с „ Въздържал се “.

Днес на съвещанието на локалния парламент бе дадена думата и на Деница Иванова, която се изрече от името на жителите на селата Лешко, Падеш и Габрово, които изрично се опълчват против капиталовото желание на „ Илинден мрамор “. Тя посочи, че при вероятно откриване на открития рудник съществуват опасности от образуването на тапи, повреди по инфраструктурата, понижаване дебита на водоизточниците и съществени запрашвания на въздуха, които могат да доведат до съществени болести.

Председателят на Общински съвет, Радослав Тасков, изрази мнение, че искане за отдаване на концесия би следвало да е в съгласие с Общината и Общински съвет.

„ Ще търсим всички законови ограничения и считам, че няма човек, който да не е на Ваша страна, Не мисля, че икономическите изгоди за общината от тази концесия ще са такива, че да си заслужава да нарушим имиджа на селата, които представлявате “, безапелационен бе господин Тасков.

Днешното постоянно съвещание продължи с попълване състава на краткотрайна комисия за разработване на предложение на политика за присъединяване на Община Благоевград и общинските обществени предприятия и бизнес задания, като за ръководител бе определен общинският консултант Веселин Христов.

.

Прието бе и предлагането, по отношение на Проект за изменение на Приложение №8 и Таблица на базисни наемни цени за Община Благоевград на Наредбата за реда за придобиване, ръководство и предписание с общинско имущество на Община Благоевград. То бъде докладвано от общинския консултант Валентина Шаркова, ръководител на Комисия по стопанска система, капиталово поощряване и обмисляне.

Общински съвет даде позитивен избор и за предлагането, по отношение на слагане в градска среда на паметника на българските възрожденци, братята Димитър и Константин Миладинови, който се намира в Регионалния исторически музей, като посочи, че определено най - подобаващото място за слагане на паметника в градска среда. То се намира в зелена повърхност сред зала „ Пейо Яворов “ и АУБ.

Предложение с № 60-00-361/27.09.2022 година, от Дейвид Арабаджиев – Секретар на Община Благоевград и Председател на комисия, основана със Заповед № 204/09.08.2021 година на Кмета на Община Благоевград, по отношение на финансиране на процедури „ Инвитро “ със средства от бюджета на община Благоевград получи позитивно мнение от общинските съветници.

Местните парламентаристи утвърдиха разработване на Подробен организационен проект (ПУП) по няколко оферти от Кмета на община Благоевград.

След привършване на дневния ред, ръководителят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков закри съвещанието.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР