С 23 страници домашно по физическо възпитание се уредиха ученици

...
С 23 страници домашно по физическо възпитание се уредиха ученици
Коментари Харесай

Учител по физическо от София изпрати 23 страници домашно по волейбол на петокласници

С 23 страници домашно по физическо образование се " уредиха " възпитаници от софийско учебно заведение. " Зарадва ги " учителят им преди два дни. И да не си намерения някой, че децата ще би трябвало да извършват извършения или някаква физическа интензивност. Не, те получиха 23 страници суха, суха, досадна доктрина. Не е ясно за какво, по какъв начин и какво е имал поради учителят по физическо, само че сигурно задачата е била да регистрира служебна интензивност.
Петокласниците (името на учителя и учебното заведение се пазят в редакцията) получиха 10 страници - Характеристика на играта, става въпрос за волейбол, и още 13 страници - Съдиите, техните отговорности и публични жестове.

Всичко това е свалено от уеб страницата на Българска федерация по волейбол - преведен вид на Международната федерация по волейбол (FIVB), с които се кандидатства за взимане на съдийска категория. Учителят даже не си е направил усилието да преработи текста, с цел да го направи наличен и понятен за петокласниците. Едновременно с това учителят по физическо изпратил клипче със зумба и едно две извършения.
Ако петокласниците научат домашната си от 23 страници, то сигурно ще могат да получат правото да съдийстват минимум в Суперлигата по волейбол у нас, разясняват шеговито осведомени.


Очевидно, че в новите графици за отдалечено образование учителите по физическо са навън, макар че тяхното присъединяване е най-важно, най-препоръчително и най-подходящо при застояването пред компютрите.
" Вероятно тези 23 страници са за по-дълъг интервал от време - за седмица или две. Изненадвам се, че това е за петокласници. Да, в пети клас стартират с начално образование по волейбол, само че чак пък толкоз ", разяснява пред Столица.bg специалист по физическо от регионален инспекторат на МОН.
По време на отдалеченото образование се оказва, че доста от шефовете избутват физическото в ъгъла или напряко го пропущат. На места в страната учители по физическо работели единствено два дни седмично. Има огромна възможност и шефове на столични учебни заведения да натъртват единствено на другите предмети. Толкова ли е мъчно на преподавател по физическо да направи обикновен комплекс от извършения, които могат да се извършват у дома, с превъзмогване на личното тегло, с бутилки минерална вода или обикновените - клякания, коремни преси, лицеви опори, подскоци и извършения за еластичност? В дните, когато децата са по 6 - 7 часа пред компютрите, не е ли наложително на всеки два часа да имат най-малко минимална физическа интензивност по 10 - 15 минути? А не е ли най-важно в тези сложни за всички дни да се запази душeвността и здравето на децата вместо да изкукват поради някаква си шестица?

stolica.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР