С 23 см. се е увеличило нивото на язовир „Студена”

...
С 23 см. се е увеличило нивото на язовир „Студена”
Коментари Харесай

С 23 см. се е увеличило нивото на язовир „Студена”

С 23 см. се е нараснало равнището на язовир „ Студена” през последните два дни. Обилният снеговалеж дава очаквания, че в скоро време язовирът ще стартира да се цялостни с по-бързи темпове.

Рязко е понижен и броят на повредите по водопроводната мрежа, заяви и. д. шефът на ВиК - Перник Борислав Иванов, съобщи БНР.

Водният размер на язовира е 3,464 млн. куб. м. при потенциал от над 25 млн. куб. м. „ С 1 милион кубика сме над мъртвия размер “, означи Иванов.

Нивото на язовир "Студена " се повиши

"Към днешна дата притокът е 669 л/сек. при разход 204 л/сек. Снегът беше посрещнат с наслада от перничани, които от 18 ноември са на воден режим. Във водосбора на язовир „ Студена” е навалял много сняг и предстоящото след няколко дни стопляне може да усили още повече притока. Другата добра вест е, че повредите са сведени до най-малко и през последните дни по отстраняването им работят единствено екипи на локалното сдружение ", съобщи Борислав Иванов.

Очаква се довечера да бъде възобновено водоподаването на бл. № 3 на улица „ Бучински път”, където бе открито съществуване на бактерии във водата. Още през вчерашния ден е сменен компрометираният тръбопровод, направена е стерилизация и се изчакват резултатите от взети контролни проби.

Удължават бедственото състояние в Перник с още 30 дни

На извършеното през днешния ден общо заседание на акционерите на ВиК е взето решение за оповестяването на конкурс за избор на шеф. Съгласно законовите условия, конкурсната процедура би трябвало да бъде извършена от Министерството на районното развиване и благоустройството.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР